24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSocialEvenimentSฤƒrbฤƒtoarea belศ™ugului, la Toamna Horticolฤƒ bucureศ™teanฤƒ

Sฤƒrbฤƒtoarea belศ™ugului, la Toamna Horticolฤƒ bucureศ™teanฤƒ

Ziua Recoltei รฎn Capitalฤƒ va aduce peste 150 de expozanศ›i din toatฤƒ ศ›ara

Organizatorii evenimentului au transmis cฤƒ, รฎn perioada 3-6 octombrie 2024, รฎn Campusul Agronomie Herฤƒstrฤƒu, bucureศ™tenii vor putea gฤƒsi plante, bulbi, flori, produse pentru grฤƒdinฤƒrit ลŸi delicii tradiลฃionale.

Tema evenimentului Toamna Horticolฤƒ BucureลŸteanฤƒ – Ziua Recoltei 2024 este Pฤƒdurea urbanฤƒ, cu interconexiunile ei ลŸi beneficiile pentru viaลฃa oamenilor din oraลŸe.

Facultatea de Horticulturฤƒ, prin departamentul de Peisagisticฤƒ, propune cรขteva „oaze” de relaxare ลŸi interacลฃiune cu vizitatorii, care pot trฤƒi sentimentul conexiunii cu pฤƒdurea, pot simลฃi beneficiile naturii, prin amplificarea experienลฃei senzoriale date de ascultarea (รฎn cฤƒลŸti) a „liniลŸtii” pฤƒdurii: vรขntul care bate printre frunze, ciripitul pฤƒsฤƒrelelor, freamฤƒtul frunzelor. Va fi ศ™i o expoziลฃie tematicฤƒ de Ziua Recoltei, cu sesiuni de degustฤƒri de struguri de masฤƒ, vin, must, ardei, fructe ลŸi produse din fructe de la speciile pomicole noi, precum asimina/banana nordului, jujube sau kiwi.

Evenimentul are ลŸi o componentฤƒ educaลฃionalฤƒ importantฤƒ, prin conferinลฃele, atelierele ลŸi demonstraลฃiile care au loc รฎn fiecare zi รฎn Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV BucureลŸti, precum ลŸi cรขmpurile experimentale, la care pot participa, gratuit, pasionaลฃii de grฤƒdinฤƒrit.
O noutate absolutฤƒ este sistemul de protecลฃie antiploaie, antigrindinฤƒ ลŸi de umbrire, conceput la Facultatea de Horticulturฤƒ din BucureลŸti, modul aplicat la speciile: agriลŸ, coacฤƒz, lonicera, zmeur ลŸi mur”.

รŽn comunicat se mai precizeazฤƒ cฤƒ nu vor lipsi sucurile naturale, obลฃinute la Staลฃiunea Didacticฤƒ de Cercetare-Dezvoltare Agronomicฤƒ Moara Domneascฤƒ, รฎngheลฃata artizanalฤƒ ลŸi numeroase alte produse inedite, alฤƒturi de must ลŸi vinul universitar produs la Staลฃiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticulturฤƒ ลŸi Vinificaลฃie Pietroasa. Se vor expune ลŸi comercializa pomi ลŸi arbuลŸti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produลŸi la Pepiniera Istriลฃa.

Vizitatorii vor avea ocazia sฤƒ admire ลŸi sฤƒ achiziลฃioneze specii diverse de flori, plante ornamentale ลŸi arbuลŸti de sezon, de la cei mai apreciaลฃi producฤƒtori locali, รฎn cadrul expoziลฃiei cu vรขnzare.

Evenimentul este organizat de cฤƒtre Facultatea de Horticulturฤƒ, din cadrul USAMV BucureลŸti, alฤƒturi de Societatea Romรขnฤƒ a Horticultorilor.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Sebastian Burduja: Am atras peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Ministrul Energiei transmite cฤƒ Romรขnia este รฎn plinฤƒ revoluศ›ie energeticฤƒ Ministrul Sebastian Burduja a afirmat, รฎn cadrul unei conferinศ›e, cฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului, vor...

Sancศ›iuni impuse de SUA, Marea Britanie ศ™i Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruศ™i Evil Corp

SUA, Marea Britanie ศ™i Australia au impus sancศ›iuni รฎmpotriva a ศ™apte cetฤƒศ›eni ruศ™i ศ™i a douฤƒ companii aparศ›inรขnd unui agent FSB (Serviciul Federal de...

Meta va face schimb de informaศ›ii cu douฤƒ bฤƒnci britanice pentru a combate fraudele online

Meta Platforms, compania-mamฤƒ a Facebook, a anunศ›at cฤƒ lucreazฤƒ alฤƒturi de douฤƒ bฤƒnci majore din Marea Britanie รฎntr-un parteneriat de partajare a informaศ›iilor, menit...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ