10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSocialSocietateArmata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare.

Candidații sunt triați în urma unor antrenamentele extrem de grele.

Un luptător de comando trebuie să sară cu parașuta, să se orienteze pe teren necunoscut, să tragă cu mai multe tipuri de arme, să acorde primul-ajutor și să găsească soluții în orice situație și, nu în ultimul rând, să știe să înoate și să se scufunde. La selecție sunt testate viteza, îndemânarea, forța și rezistența printr-o serie de probe sportive, printre care una de înot.

Cursul durează 8 luni, la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov.

Candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă 18 ani împliniți, carnet de conducere și o foarte bună condiție fizică.

Salariul de pornire al unui luptător de comando este de circa 5.000 de lei net, la care se adaugă diferite sporuri. Fiecare salt este plătit separat.

Forțele pentru Operații Speciale primesc în rândul lor și femei care trebuie să respecte același program dur de pregătire.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...
Ultima oră
Pe aceeași temă