20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăInteres scăzut din partea investitorilor japonezi pentru obligațiunile Samurai verzi emise de...

Interes scăzut din partea investitorilor japonezi pentru obligațiunile Samurai verzi emise de România

România a lansat recent obligațiuni Samurai verzi în yeni, marcând prima sa revenire pe piața financiară japoneză după anii ’90, însă interesul din partea investitorilor niponi a fost dezamăgitor.

Conform Bloomberg, Ministerul Finanțelor a decis să renunțe la o emisiune de obligațiuni pe 15 ani și ar putea exclude și alte emisiuni din cele cinci rămase, care au termene de 3, 5, 7, 10 și 20 de ani.

În urma interesului scăzut, statul a fost nevoit să extindă intervalul indicativ de dobândă pentru emisiunile rămase și să revizuiască nivelul indicativ către limita superioară a acestui interval. Obligațiunile Samurai verzi sunt destinate nu doar revenirii pe piața niponă, ci și stabilirii premiselor pentru viitoare împrumuturi.

România vizează atragerea unei sume modeste, estimată între 100 și 300 de milioane de dolari, în funcție de condițiile pieței.

Această sumă este considerabil mai mică în comparație cu emisiunile obișnuite de miliarde de euro sau dolari.

Emisiunile actuale de obligațiuni sunt parte a strategiei României de a-și recâștiga locul pe piața japoneză și de a facilita accesul viitor la împrumuturi din partea investitorilor niponi, prin posibila redeschidere a emisiunilor existente.

Subscrierile pentru obligațiuni se vor încheia pe 2 octombrie pentru Europa și pe 3 octombrie pentru Japonia, iar termenii împrumutului urmează să fie stabiliți pe 4 octombrie. Aranjorii emisiunii sunt DAIWA, Mizuho, Nomura și SMBNIK.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Număr record de firme în dificultate în 2024: Sectoarele comerțului și serviciilor, cele mai afectate

Numărul firmelor aflate în dificultate, inclusiv în stadii de insolvență, radiere, suspendare a activității sau dizolvare, a atins un nivel record în ultimii cinci...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă