13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiCS Rapid București câștigă în premieră Supercupa României la volei masculin

CS Rapid București câștigă în premieră Supercupa României la volei masculin

CS Rapid București a obținut prima Supercupă din istoria voleiului masculin giuleștean, învingând campioana Corona Brașov cu scorul de 3-1 într-o partidă disputată la Sala Polivalentă din București.

CS Rapid București a scris o nouă pagină de istorie în voleiul masculin românesc, cucerind pentru prima dată Supercupa României. Giuleștenii, antrenați de Cristian Chițigoi, au învins campioana en-titre Corona Brașov în patru seturi (25-20, 30-28, 22-25, 25-21), într-o partidă disputată în fața propriilor suporteri la Sala Polivalentă din Capitală.

Rapid, supercampioana României la volei masculin

Deși este pentru prima dată când câștigă Supercupa, CS Rapid nu este străină de performanțe notabile în volei. Echipa bucureșteană a venit în acest meci din postura de câștigătoare a Cupei României în sezonul trecut și a reușit să continue tradiția succeselor, într-o confruntare intensă cu campioana României, Corona Brașov.

Meciul a fost echilibrat și spectaculos, în special în al doilea set, care s-a decis în prelungiri, cu scorul de 30-28 în favoarea giuleștenilor. Chiar dacă Corona Brașov a câștigat setul al treilea (22-25), elevii lui Cristian Chițigoi și-au păstrat concentrarea și au închis meciul în setul patru, cu 25-21. Succesul Rapidului este cu atât mai important cu cât a marcat prima victorie oficială a sezonului 2024-2025.

Performanța echipei bucureștene a fost posibilă datorită unei evoluții remarcabile a întregului lot, dar în special a brazilianului Wagner da Silva, desemnat MVP-ul partidei. Acesta a reușit să înscrie 23 de puncte și a fost motorul echipei în momentele critice. Codrin Mocanu a contribuit, de asemenea, decisiv, cu 15 puncte. De partea cealaltă, Corona Brașov s-a bazat pe evoluțiile solide ale lui Ewoud Gommans, cu 17 puncte, și Ștefan Lupu, cu 16 reușite, dar acestea nu au fost suficiente pentru a stopa avântul Rapidului.

Un club cu tradiție în volei

Chiar dacă această Supercupă reprezintă o premieră pentru secția de volei masculin a Rapidului, clubul are o istorie bogată în acest sport. Cu 12 titluri de campioni naționali în palmares, echipa masculină de volei a Rapidului este una dintre forțele de tradiție ale voleiului românesc. De asemenea, la nivel feminin, Rapidul a obținut și mai multe performanțe, adunând 17 titluri naționale.

În sezonul trecut, echipa din Giulești a terminat campionatul pe locul 3, după ce a câștigat finala mică a play-off-ului, învingând rivala Dinamo cu scorul de 3-0 la general. În finala mare, Corona Brașov a triumfat în fața Arcada Galați, câștigând titlul național cu 3-1.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

George Pușcaș, „dublă” de senzație în victoria lui Bodrumspor din Turcia!

Internaționalul român George Pușcaș (28 de ani) a reușit o „dublă” impresionantă în victoria lui Bodrumspor, scor 3-1, împotriva celor de la Adana Demirspor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă