15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportFotbalRapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul ar fi semnat și cu clubul egiptean.

Rapid București se confruntă cu o situație delicată încă dinainte ca noua lor achiziție, Aaron Boupendza, să debuteze pentru echipă. Clubul giuleștean a fost informat de FIFA că există un litigiu înregistrat, după ce clubul egiptean Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez. Potrivit egiptenilor, Boupendza ar fi semnat și cu ei înainte de a ajunge la Rapid, provocând o dispută care acum va fi analizată de forul internațional.

Litigiul între Rapid și Zamalek

Conform acuzațiilor formulate de Zamalek, Aaron Boupendza ar fi semnat un acord care, deși nu este un contract formal, poate fi considerat ca având valoare contractuală. După ce inițial a fost de acord să joace pentru clubul egiptean, Boupendza ar fi refuzat ulterior să mai onoreze acest angajament, optând să semneze cu Rapid București. Ca urmare a acestui refuz, Zamalek a depus o plângere la FIFA, solicitând deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva jucătorului și a clubului român.

FIFA a deschis o anchetă și a înștiințat Rapid despre existența litigiului, cazul urmând să fie judecat la Zurich. Procedura poate dura mult timp până la o decizie finală, însă, conform regulamentelor FIFA, Boupendza poate primi dreptul de a juca până la soluționarea cazului.

O situație complicată pentru Rapid este că, în cazul în care verdictul FIFA va fi defavorabil jucătorului, clubul bucureștean ar putea fi obligat să plătească despăgubiri alături de Boupendza. Sumele vehiculate depășesc 2,5 milioane de euro, o cifră semnificativă pentru orice echipă din Liga 1.

Egiptenii au adus ca dovadă la FIFA și documentul ITC (Certificatul Internațional de Transfer) emis de Federația de Fotbal din SUA, unde Boupendza a evoluat anterior pentru FC Cincinnati. Acest certificat ar fi trebuit să permită înregistrarea jucătorului la Zamalek, însă Federația Egipteană a refuzat să finalizeze procedura de transfer către Rapid din cauza litigiului în desfășurare.

Cine este Aaron Boupendza

Aaron Boupendza, în vârstă de 28 de ani, este un atacant cu o cotă actuală de piață de 4 milioane de euro, conform Transfermarkt, fiind unul dintre cei mai valoroși jucători din Liga 1. Înainte de a ajunge la Rapid, Boupendza a jucat pentru mai multe echipe, inclusiv Al Arabi (Qatar), Al Shabab (Arabia Saudită) și FC Cincinnati (SUA). De-a lungul ultimilor trei ani, cluburile au plătit aproape 20 de milioane de euro pentru servicile sale.

Perioada sa cea mai bună a fost la Hatayspor, în prima ligă turcă, unde în sezonul 2020-2021 a marcat 22 de goluri în 36 de meciuri, atrăgând atenția cluburilor din întreaga lume. Boupendza este și un jucător important pentru naționala Gabonului, având 35 de selecții și 8 goluri marcate.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă