21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiNevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de șomaj, un demers menit să îmbunătățească eficiența procesului de aprobat a ajutoarelor.

Această inițiativă a fost dezvăluită de Christopher Sewell, directorul Departamentului pentru Muncă, Instruire și Reabilitare din Nevada (DETR), într-un interviu recent acordat site-ului Gizmodo.

Potrivit lui Sewell, utilizarea A.I. va permite emiterea mai rapidă a deciziilor, ceea ce va fi un avantaj considerabil pentru solicitanți în perioadele dificile.

Sewell a subliniat, totuși, că, în ciuda automatizării procesului, fiecare decizie luată de sistemul A.I. va fi supusă unei revizuiri umane, asigurându-se astfel acuratețea și corectitudinea evaluărilor.

„Nu vor exista decizii scrise de A.I. care să fie trimise fără o interacțiune umană și o revizuire amănunțită”, a declarat acesta, evidențiind angajamentul autorităților de a menține un standard înalt de calitate și responsabilitate în procesul de evaluare.

Cum va funcționa noua tehnologie

Sistemul A.I., care a fost aprobat în luna august de Comitetul de Recenzori al statului Nevada, utilizează tehnologia dezvoltată de Google și este capabil să analizeze o gamă largă de documente și informații asociate cererilor de ajutor de șomaj.

Acest sistem va analiza datele depuse pentru a determina dacă solicitările ar trebui aprobate sau respinse, reducând astfel timpul de așteptare pentru beneficiari.

Implementarea acestui sistem de inteligență artificială reprezintă un pas important pentru statul Nevada în eforturile sale de modernizare a serviciilor publice, îmbunătățind accesul la ajutoare esențiale pentru persoanele aflate în dificultate economică.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă