18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCompaniile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din perioada verii acestui an, conform estimărilor firmei Skycop, specializată în compensații pentru călători.

În total, pasagerii a peste 60.000 de zboruri programate între iunie și august 2024 ar fi eligibili pentru compensații, în conformitate cu reglementările europene în vigoare, potrivit publicației Aerotime.

Estimările Skycop au fost realizate pe baza unui număr mediu de 130 de pasageri per zbor afectat și a unei compensații minime de 250 de euro per persoană.

Totuși, doar o treime dintre pasagerii care au dreptul la despăgubiri depun în mod obișnuit cereri pentru acestea.

Cele mai mari rate de întârzieri și anulări de zboruri au fost înregistrate în Luxemburg, Ungaria și România, unde aproximativ 3% din cursele aeriene au fost afectate.

Media la nivelul Uniunii Europene a fost de 1,8%, similară cu cea din 2023, dar sub nivelul de 2,5% raportat în vara lui 2022.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă