23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăEconomieAutoVolkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a fost determinată de rezultatele sub așteptări ale diviziei de autoturisme și de deteriorarea mediului macroeconomic, conform Reuters, preluată de News.ro.

Aceasta este cea mai recentă ajustare înregistrată de marii producători auto din Germania, care se confruntă cu o presiune tot mai mare din cauza cererii în scădere din China.

De asemenea, Mercedes-Benz și BMW și-au revizuit previziunile în jos la începutul acestei luni.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, estimează acum o marjă de profit de aproximativ 5,6% pentru 2024, în scădere față de intervalul anterior de 6,5-7%, și sub estimarea de 6,5% realizată de LSEG.

Problemele din piață au dus la scăderea vânzărilor

Compania preconizează o scădere a vânzărilor cu 0,7%, ajungând la 320 de miliarde de euro, față de o creștere anticipată inițial de până la 5%.

Volkswagen a explicat că această ajustare a perspectivelor a fost făcută „în contextul unui mediu de piață provocator și al evoluțiilor care nu au corespuns așteptărilor inițiale”, în special în ceea ce privește mărcile Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Commercial Vehicles și Tech. Components.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă