10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSentinte contestate in strada de angajatii miliardarului Carabulea

Sentinte contestate in strada de angajatii miliardarului Carabulea

Cateva zeci de angajati ai firmei “Atlassib” SRL au protestat, ieri, in fata sediului Curtii de Apel Alba Iulia, aflat in imediata apropiere a sediului SRI, impotriva deciziei unui complet de judecata de a amana cu trei saptamani solutionarea unor cereri de ordonanta presedintiala. Prin aceste cereri, reprezentantii firmei au solicitat suspendarea unei selectii de oferte organizate de Oficiul pentru Migrarea Fortei de Munca (OMFM) din cadrul Ministerului Muncii, pana la luarea unei hotarari definitive in procesul care exista intre cele doua parti.
Prin selectia de oferte, Oficiul urma sa aleaga firma autorizata sa intocmeasca cereri si dosare de viza pentru lucratorii selectionati in baza acordului dintre Romania si Spania.
“Pentru a opri nedreptatile pe care OMFM Bucuresti incearca sa le comita impotriva “Atlassib”, uzand fara scrupule de toate mijloacele ca sa zadarniceasca eforturile noastre de a respecta un contract comercial incheiat cu un partener strain, am introdus in 16.09.2005 un numar de 5 cereri de ordonanta presedintiala prin care solicitam ca, in regim de urgenta si fara citarea partilor, instanta sa dispuna suspendarea unei licitatii organizate de OMFM, pana la solutionarea fondului actiunii intentate impotriva respectivei licitatii. Cu toate ca ordonanta presedintiala, prin esenta ei, se judeca in regim de urgenta, instanta a acordat un termen de 3 saptamani cu citarea partilor. In aceasta perioada s-a dat ragaz OMFM sa organizeze licitatia, care este in totala neconcordanta cu prevederile legale”, se sustine intr-un memoriu adresat presedintelui Curtii de Apel, judecatorul Iulian Galca. Magistratii Curtii de Apel au judecat, insa, doua cereri de ordonanta presedintiala formulate de “Atlassib” SRL impotriva OMFM, in data de 30 septembrie 2005. In ambele, reprezentantii firmei private au solicitat suspendarea provizorie a caietului de sarcini emis de OMFM pentru organizarea selectiei de oferte.
Hotararile instantei au fost de respingere a cererilor pe motiv ca au ramas fara obiect, din cauza faptului ca, intre timp, caietul de sarcini a fost deschis si a produs efectele fata de celelalte firme ofertante.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă