24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, pe primul loc în Europa la internet și conectivitate

România, pe primul loc în Europa la internet și conectivitate

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește conectivitatea și accesul la Internet.

România, pe primul loc în Europa la internet și conectivitate

Cu toate acestea, țara noastră este pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește serviciile și competențele digitale. Ivan a subliniat că această discrepanță reprezintă un paradox, iar problema este legată de stat și infrastructura administrativă, nu de populație.

Ministrul a explicat că acest contrast este vizibil în statisticile privind utilizarea platformelor sociale și aplicațiilor mobile în România.

Țara are aproximativ 9 milioane de conturi pe Facebook, 7 milioane pe TikTok, milioane pe Instagram și 10 milioane de utilizatori care folosesc aplicații mobile pentru servicii bancare.

Aceste date indică faptul că oamenii au o prezență activă în mediul online și folosesc tehnologia la scară largă, dar infrastructura digitală a statului nu este suficient de dezvoltată pentru a susține acest nivel de conectivitate.

La conectivitate şi la comunicre şi la Internet suntem pe primul loc în Europa, în schimb la servicii digitale şi la accesibilitate şi la competenţe digitale ne batem pe ultimele locuri la nivelul UE. E un paradox foarte mare. Oamenii nu au cum să îşi manifeste aptitudinile digitale în momentul în care tu, stat, nu le oferi opţiuni de a folosi nişte aplicaţii intuitive şi simple, a declarat ministrul Digitalizării. Dacă ne uităm pe alte statistici avrem vreo 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi de Tik Tok, alte milioane de conturi de instagram. Sunt oameni care folosesc telefonul, aplicaţiile, sunt vreo 10 milioane de oameni care au aplicaţii mobile de la bănci, pentru Prima News.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...

Liviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul Liviu Crăciun, care a avut o carieră remarcabilă în teatru, film, televiziune și radio, a murit la vârsta de 89 de ani, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă