27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Ministrul de Interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, promite să reducă...

VIDEO Ministrul de Interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, promite să reducă la jumătate criminalitatea cu cuțitul în următorii zece ani

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, promite să introducă Legea Ronan, numită după adolescentul de 16 ani Ronan Kanda, care a fost înjunghiat mortal cu o lamă de 50 de centimetri în 2022. Vorbind la conferința anuală a Partidului Laburist din Liverpool, ea a promis, de asemenea, să „facă din aceasta o misiune pentru întreaga noastră țară, să înjumătățim criminalitatea cu cuțitul în zece ani” și să „introducem noi puteri împotriva comportamentului antisocial, furturilor din magazine și motocicletelor de teren” pentru a combate infracțiunile stradale.

Prim-ministrul britanic Keir Starmer a lansat o coaliție împotriva criminalității cu cuțitul

Anunțul vine la scurt timp după ce Prim-ministrul britanic Keir Starmer a convocat luni, 9 septembrie 2024 o coaliție pentru a preveni implicarea tinerilor în criminalitatea cu cuțitul, alături de actorul și activistul împotriva criminalității cu cuțitul, Idris Elba.

Starmer a lansat această coaliție pentru a combate ceea ce el a numit „criza națională”, reunind grupuri de campanie, precum și familii și tineri afectați de criminalitatea cu cuțitul, care reprezintă cea mai comună metodă de omucidere în Anglia și Țara Galilor.

Întâlnirea anuală privind criminalitatea cu cuțitul are ca scop înțelegerea mai profundă a cauzelor care îi implică pe tineri în astfel de infracțiuni.

Guvernul dorește, de asemenea, să înăsprească legile privind vânzarea online de cuțite și accesul tinerilor la acestea.

Adresându-se summitului de la 10 Downing Street, Starmer a subliniat necesitatea de a „interveni în viețile tinerilor care sunt pe cale să devieze și să încercăm să-i readucem pe drumul cel bun înainte să fie prea târziu”.

Prea multe cuțite sunt disponibile prea ușor, fie online, fie prin poștă,

a adăugat el.

„Discuțiile sunt bune, dar acțiunea este esențială”, a spus Idris Elba, care a devenit faimos pentru rolul său de șef al traficului de droguri Stringer Bell în serialul de succes The Wire.

„Aveam nevoie de o gândire unitară, aveam nevoie de atâtea perspective diferite: perspectivele părinților, ale lucrătorilor pentru tineret, ale organizațiilor caritabile, ale guvernului, ale poliției”, a adăugat Elba, care anterior numise summitul un pas „pozitiv”.

În ianuarie, Elba a lansat campania „Nu-ți opri viitorul”, cerând acțiuni urgente ale guvernului împotriva violenței tinerilor, inclusiv pentru a aborda reducerile drastice ale finanțării serviciilor pentru tineret din ultimul deceniu.

Deși infracțiunile legate de cuțite în Anglia și Țara Galilor sunt mai scăzute decât înainte de pandemie, acestea au crescut constant din 2012.

Un total de 41% din toate omuciderile din cele două națiuni ale Regatului Unit în anul care s-a încheiat în martie 2023 au fost legate de cuțite, conform datelor guvernamentale.

În iulie, trei fete au fost ucise într-un atac cu cuțitul în masă la Southport, în nordul Angliei, unul dintre cele mai recente cazuri de mare profil de violență cu cuțitul.

Guvernul laburist, aflat la putere din iulie, a promis să reducă la jumătate criminalitatea cu cuțitul în următorul deceniu.

O interdicție asupra cuțitelor de tip „zombie” și a macetelor va intra în vigoare pe 24 septembrie, iar ulterior se vor introduce planuri pentru interzicerea săbiilor ninja.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Papa oferă refugiu pentru Suu Kyi, lidera încarcerată a Myanmarului: raport

Papa Francisc a oferit refugiu pe teritoriul Vaticanului pentru fosta lideră încarcerată a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, conform presei italiene de marți. Am cerut...

Inteligența Artificială, noua armă a Rusiei în războiul electoral din SUA

Rusia domină propaganda digitală, generând cel mai mare volum de conținut IA pentru a influența alegerile americane Rusia a generat mai mult conținut de inteligență...

Un arbitru spaniol a fost delegat la meciul de debut al lui FCSB în Europa League!

FCSB a aflat cu două zile înainte de debutul în Europa League arbitrul care va conduce meciul cu RFS. Partida dintre FCSB și echipa letonă...
Ultima oră
Pe aceeași temă