22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalRecomandarea făcută de MAE. Evitați această țară

Recomandarea făcută de MAE. Evitați această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români cu privire la situația de securitate din Republica Libaneză, menținând un avertisment de nivel 8/9 – „Evitați orice călătorie” pentru întreg teritoriul țării.

MAE recomandă românilor să evite deplasările în Liban

MAE subliniază riscurile majore pentru cetățeni, generate de escaladarea impredictibilă a tensiunilor, care afectează și disponibilitatea zborurilor comerciale.

De asemenea, ministerul recomandă cu fermitate românilor care se află deja în Liban să părăsească imediat țara prin cursele aeriene încă disponibile.

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Republica Libaneză să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227; website: beirut.mae.ro, e-mail: beirut@mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precum şi linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Încă un pas până la ora de iarnă 2024. Mai multă lumină naturală dimineața

În 2024, România va trece oficial la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Această schimbare va însemna că ceasurile se...

Andrei Rațiu, pasă de gol pentru Rayo Vallecano în egalul cu Atletico Madrid

Fundașul român Andrei Rațiu a oferit o pasă decisivă în partida de duminică din LaLiga, contribuind la egalul obținut de Rayo Vallecano împotriva lui...

Încă un pas până la ora de iarnă 2024. Mai multă lumină naturală dimineața

În 2024, România va trece oficial la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Această schimbare va însemna că ceasurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă