22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportFotbalArena Națională are gazon la standardele impuse de UEFA

Arena Națională are gazon la standardele impuse de UEFA

Arena Națională, cel mai mare stadion din România, se va redeschide pentru fotbal pe 26 septembrie 2024, după o perioadă dedicată concertelor și festivalurilor culinare.

Arena Națională are gazon la standardele impuse de UEFA

Gazonul de pe Arena Națională a fost complet înlocuit cu unul de top, conform standardelor UEFA, iar costurile lucrării au fost acoperite de organizatorii concertelor.

Primul meci de fotbal al sezonului va fi unul de gală, în cadrul UEFA Europa League, în care FCSB va înfrunta echipa letonă RFS. Partida va începe la ora 22:00. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a confirmat că suprafața de joc este gata, subliniind importanța acestei schimbări pentru revenirea fotbalului pe stadion.

„Am finalizat zilele trecute lucrările pentru schimbarea gazonului de pe Arena Națională.

  • Suprafața de joc de 8.500 mp a fost înlocuită cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA.
  • Soluția tehnică folosită a presupus instalarea unui gazon natural premium, urmată de ranforsarea acestuia cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, și este superioară din punct de vedere tehnic față de cea a carpetei hibride.
  • Costurile pentru înlocuirea gazonului au fost suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Națională”, este mesajul postat de Nicușor Dan.

Arena Națională este stadiul principal din București, România, și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai moderne arene din țară. Inaugurată în 2011, arena a fost construită pe locul vechiului stadion Național, care a fost demolat pentru a face loc noii structuri.

Arena Națională are o capacitate de aproximativ 55.000 de spectatori și este utilizată pentru o varietate de evenimente, inclusiv meciuri de fotbal, concerte și competiții sportive. Stadionul dispune de facilități moderne, inclusiv o acoperire retractabilă, un sistem de iluminat performant și locuri confortabile pentru spectatori.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

PSD a votat în unanimitate să nu susțină legea dedicată lui Iohannis

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să nu voteze legea dedicată lui Iohannis, dacă proiectul ajunge în Parlament Înainte de ședința BPN, premierul Marcel...

Andrei Rațiu, pasă de gol pentru Rayo Vallecano în egalul cu Atletico Madrid

Fundașul român Andrei Rațiu a oferit o pasă decisivă în partida de duminică din LaLiga, contribuind la egalul obținut de Rayo Vallecano împotriva lui...

Încă un an până la GTA VI. Fanii sunt nerăbdători

Odată cu venirea toamnei și anunțul oficial din partea Rockstar Games și Take-Two Interactive, fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea lui Grand Theft Auto VI,...
Ultima oră
Pe aceeași temă