25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportTenisGabriela Ruse, parcurs excelent la WTA Beijing!

Gabriela Ruse, parcurs excelent la WTA Beijing!

Gabriela Ruse continuă parcursul bun din calificările pentru WTA Beijing, iar Jaqueline Cristian, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele din primul tur.

Gabriela Ruse, locul 93 WTA, a ajuns în ultimul tur al calificărilor la turneul de categorie „WTA 1000” de la Beijing, după o victorie în trei seturi, 6-0, 4-6, 6-3, împotriva chinezoaicei Shuo Feng, locul 661 WTA. Jucătoarea din România a dominat primul set, câștigându-l fără să piardă vreun game, însă adversara sa a revenit în setul secund, impunându-se cu 6-4. Setul decisiv a fost disputat, ambele jucătoare având probleme la serviciu, dar Ruse a reușit să facă un break decisiv și să câștige cu 6-3.

Gabriela Ruse în ultimul tur al calificărilor

De aproape 2 ore a avut nevoie sportiva noastră pentru a obține victoria. În turul următor al calificărilor, Gabriela Ruse va întâlni o altă jucătoare din China, Jia-Jing Lu, locul 261 WTA. Lu, în vârstă de 34 de ani, a reușit să treacă de Marina Stakusic, locul 147 WTA, după un meci de două ore și 22 de minute, scor 2-6, 6-3, 6-4.

Adversarele româncelor în primul tur la WTA Beijing

În același turneu, Jaqueline Cristian (locul 80 WTA) va juca împotriva Annei Bondar (locul 90 WTA), în timp ce Irina Begu (locul 103 WTA) o va înfrunta pe Yexin Ma (locul 224 WTA). Ana Bogdan (locul 120 WTA) are o misiune mai dificilă, urmând să o întâlnească pe Sofia Kenin, fostă campioană la Australian Open și actual număr 168 WTA.

În turneul de la Beijing, vor lipsi câteva jucătoare importante, printre care Iga Swiatek, Elena Rybakina și Maria Sakkari, iar principalele favoriți rămân Aryna Sabalenka și Jessica Pegula.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...
Ultima oră
Pe aceeași temă