27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportFotbalAntrenorul lui Inter Milano recunoaște că AC Milan a meritat victoria în Derby della Madonnina

Antrenorul lui Inter Milano recunoaște că AC Milan a meritat victoria în Derby della Madonnina

Antrenorul lui Inter Milano, Simone Inzaghi, a recunoscut meritele rivalei AC Milan în derby-ul de duminică seara, afirmând că echipa adversă a fost superioară și a meritat victoria.

Inter Milano – AC Milan 1-2

AC Milan este o echipă foarte bună. S-a descurcat mai bine decât noi în această seară și a meritat victoria, a declarat Inzaghi după meci.

De asemenea, tehnicianul a avut critici la adresa jucătorilor săi, subliniind că evoluția lor nu a fost la nivelul așteptat în acest meci important.

Trebuia să facem mai mult, iar eu, ca antrenor, trebuie să-mi asum responsabilitatea. Deşi a fost vorba de un derby, nu am dat niciun moment senzaţia că suntem o echipă, un lucru rar pentru noi în ultimii trei ani. Nu am fost solizi, ne-am pierdut forma şi am cedat prea multe mingi. A fost o perioadă, de aproximativ 20 de minute, după ce am egalat, în care am avut câteva ocazii de gol, dar apoi am ieşit în repriza secundă cu aceeaşi atitudine greşită din prima repriză, a declarat antrenorul campioanei Italiei.

Derby della Madonnina este unul dintre cele mai faimoase și intense derby-uri din fotbalul mondial, având loc în Milano, Italia, între cele două mari cluburi ale orașului: AC Milan și Inter Milan. Numele derby-ului provine de la statuia Madonnei, care se află pe catedrala din Milano, simbolizând orașul și pasiunea locuitorilor pentru fotbal.

Derby-ul a avut loc pentru prima dată în anul 1909, iar de atunci a devenit o tradiție anuală, captivând fanii și atrăgând atenția internațională. De-a lungul timpului, ambele echipe au avut perioade de succes, câștigând numeroase titluri de campioană a Italiei și trofee europene, cum ar fi Liga Campionilor UEFA.

Rivalitatea dintre AC Milan și Inter Milan nu este doar una sportivă, ci și una culturală. Cele două cluburi au suporteri pasionați, iar meciurile dintre ele, cunoscute sub numele de „Derby di Milano”, sunt întotdeauna marcate de o atmosferă electrizantă. Stadionul San Siro, care găzduiește ambele echipe, devine un adevărat vulcan de emoții în timpul derby-ului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Libanul afirmă că raidurile aeriene israeliene au ucis peste 180 de persoane

Israelul a atacat sute de ținte ale Hezbollah în raiduri aeriene care, potrivit autorităților sanitare libaneze, au ucis cel puțin 182 de persoane, fiind...

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...
Ultima oră
Pe aceeași temă