13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentFamilia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti,...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în cadrul căruia Principele Radu a subliniat importanţa acestui oraş, o comunitate care se remarcă prin reputate instituţii de învăţământ, viaţă culturală, economie, tradiţii, dar şi prin aspiraţiile tinerei generaţii.

„Este un municipiu care include unele dintre cele mai reputate instituţii de învăţământ româneşti, de-a lungul a trei secole, dacă e să considerăm secolul XIX, XX şi acesta în care trăim noi, un oraş al culturii, al marilor tradiţii muzicale de arte plastice şi toate cele şapte arte şi un loc care a însemnat şi sper să însemne în continuare mult în secolul acesta pentru economia românească. Toate motivele pentru a considera societatea civilă, mediul economic şi lumea intelectuală, lumea prahoveană în general, unul din cele mai exemplare şi mai complementare comunităţi pe care le avem în ţară”, a transmis Principele Radu.

A evidenţiat, totodată, rolul tineretului în societatea românească, care a devenit mai pregnant în 2007, an în care România a intrat în Uniunea Europeană.

Bărbat vorbind la microfon, costum albastru, exterior

Foto credit@Daniel Angelescu, Principele Radu al României, 18 septembrie 2024, Palatul Elisabeta


„Nu a fost niciodată mai puţin adevărat că tineretul este acea parte care reprezintă modelul cel mai puternic de energie, de creativitate, de speranţă, de idealuri, dar acest adevăr nu a fost niciodată cred mai pregnant decât după 2007, când România a intrat în Uniunea Europeană. Faptul că cea mai mare parte a generaţiei tinere este direct legată de spaţiul continentului european, fie pentru că unii au ales să aibă domiciliul acolo pentru moment, fie că merg să studieze sau să lucreze acolo, au făcut din generaţia tânără cel mai frumos pod între România şi destinul ei european, de la vest până la est, şi de la nord până la sud”, a precizat Principele Radu.

El s-a referit, de asemenea, la vulnerabilitatea societăţii româneşti, în contextul în care mulţi tineri au ales să îşi construiască o carieră în afara ţării.

„E adevărat că aceasta reprezintă şi o vulnerabilitate a societăţii noastre, pentru că familiile sunt împărţite geografic, dar cu atât mai mult are importanţă ce faceţi dumneavoastră dându-i Ploieştiului, unul dintre cele mai mari municipii din România, şansa de a fi capitala tinerei generaţii pentru un an, nu faceţi altceva decât să le vorbiţi celor aproape 7 milioane de oameni care nu sunt în teritoriul României despre cât de mult înseamnă ei pentru familiile lor, pentru comunitatea lor, pentru ţară, pentru profesiile lor (…). Aştept cu nerăbdare să ne revedem la dumneavoastră acasă. Peste câteva săptămâni, în luna octombrie voi avea plăcerea să vă reîntorc vizita şi să ne revedem atunci cu rezultate foarte frumoase”, mai afirmat gazda întâlnirii.

La rândul său, Daniel Nicodim, viceprimarul municipiului Ploieşti, a vorbit despre un proiect în care au fost implicaţi „tineri ambiţioşi şi dornici de a schimba lucrurile în bine”.

„Un an în care municipiul nostru a devenit gazda unor evenimente culturale şi educaţionale, care îi vizează pe cei care sunt cu adevărat implicaţi şi serioşi şi care peste câţiva ani vor reprezenta cu mândrie Ploieştiul şi România. Rezultatele de excepţie au continuat să apară şi, pe lângă tinerii sportivi ploieşteni, care ne-au obişnuit cu performanţele foarte bune, trebuie să-i amintim în această seară pe cei din echipa de robotică a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, care s-au încununat de succes în obţinerea titlului de vicecampioni mondiali în cadrul Campionatului Mondial de Robotică, precum şi pe cei de la Colegiul Naţional „I.L Caragiale”, a spus Nicodim.

Bărbat chel discutând la microfon cu hârtii în mână

Foto credit@Daniel Angelescu, Daniel Nicodim, viceprimarul Ploieștiului, 18 septembrie 2024, Palatul Elisabeta
Acesta a transmis că este datoria elitelor şi politicienilor să ofere tinerilor şansa de a se dezvolta, de a prospera şi de a rămâne în comunităţile în care s-au născut.

„Este de datoria noastră, a elitelor şi a politicienilor, să oferim tinerilor şansa de a se dezvolta, de a prospera şi de a rămâne în comunităţile în care s-au născut, în care au crescut şi în care s-au format, reducând numărul celor care pleacă din comunitatea lor, respectând idealurile celor care au murit în decembrie 1989, pentru libertate, democraţie şi o viaţă demnă. Totodată, societatea şi comunitatea noastră locală au nevoie mereu de aportul tinerilor, pentru că ei sunt busola care ne arată încotro să ne îndreptăm şi de ce trebuie să ne ferim”, a fost mesajul viceprimarului Daniel Nicodim.

Grup de persoane discutând în aer liber

Foto credit@Daniel Angelescu, Seara Palatului Elisabeta dedicată Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, 18 septembrie 2024, Palatul Elisabeta

La eveniment au luat parte tineri, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi din mediul economic, cultural şi din societatea civilă din municipiul Ploieşti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă