19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalBărbatul care l-a lovit pe Macron a fost condamnat la 18 luni...

Bărbatul care l-a lovit pe Macron a fost condamnat la 18 luni de închisoare

Update: Justiţia franceză l-a condamnat joi la 18 luni de închisoare, dintre care 14 cu suspendare, pe bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Emmanuel Macron în cursul unei vizite întreprinse de acesta în regiunea sud-estică Drome, transmit AFP şi Reuters.

Această palmă, „complet inadmisibilă”, este un „act de violenţă deliberată”, a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Damien Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, a declarat miercuri, în faţa tribunalului din Valence, că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, a relatat postul BFM TV, conform agenţiei Reuters.

Damien Tarel a mai spus că, cu câteva zile înainte de vizita lui Macron în Drome, se gândise să-i arunce preşedintelui un ou sau o tartă cu cremă. „Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care vroia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust”, a adăugat tânărul, care a compărut în procedură de urgenţă.

„Cred că Macron reprezintă decăderea ţării noastre. Dacă l-aş fi provocat pe Macron la duel la răsăritul soarelui, mă îndoiesc că ar fi acceptat”, a mai declarat el.

Preşedintele a descris atacul drept un incident izolat şi a afirmat că violenţa şi ura sunt o ameninţare pentru democraţie.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă