17.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalForțele de ordine din SUA au destructurat un al doilea grup major...

Forțele de ordine din SUA au destructurat un al doilea grup major de hackeri chinezi

Forțele de ordine din SUA au perturbat un al doilea grup major de hackeri chinezi, supranumit „Flax Typhoon”, a declarat miercuri directorul FBI, Christopher Wray, recuperând mii de dispozitive compromise din mâinile acestora, scrie Reuters.

Forțele de ordine din SUA au destructurat un al doilea grup major de hackeri chinezi

Vorbind la o conferință de securitate cibernetică la Washington, Wray a spus că Flax Typhoon era condus de o companie chineză numită Integrity Technology Group, care se prezenta ca o firmă IT, dar „colecta informații și efectua misiuni de recunoaștere pentru agențiile de securitate guvernamentale chineze.”

Un grup de hackeri cunoscut anterior sub numele de „Volt Typhoon” a devenit subiect de îngrijorare tot mai mare pentru oficialii occidentali, de când a fost identificat anul trecut ca un grup de sabotaj cibernetic axat pe stabilirea unui punct de sprijin în infrastructura critică a SUA.

Oficialii americani au declarat că este un grup susținut de China, în timp ce Beijingul a afirmat că este vorba de o bandă de ransomware. Reprezentanții ambasadei Chinei la Washington nu au răspuns imediat solicitării de comentarii cu privire la ultima declarație a Biroului Federal de Investigații.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Gheroghe Mărmureanu a vorbit despre următorul mare cutremur din România

Luni, 16 septembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimțit nu doar pe teritoriul țării, ci...

Leonard Doroftei şi soția lui au decis să participe la emisiunea Power Couple

Leonard Doroftei, fostul mare campion la box, și soția sa, Monica, au făcut un anunț surprinzător: vor participa împreună la emisiunea „Power Couple”, difuzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă