23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportFotbalProfit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru...

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un interval de mai puțin de patru zile.

În total, au fost comercializate 23.000 de pachete, aducând clubului venituri de 2 milioane de euro.

Ce pachete au fost vândute?

Pachetele pentru meciurile de acasă din Europa League au fost disponibile online vineri seară, iar cererea a fost extrem de mare. Acestea au inclus toate cele patru meciuri de acasă ale lui FCSB:

  • 26 septembrie: FCSB – Riga, 22:00
  • 7 noiembrie: FCSB – Midtjylland, 19:45
  • 28 noiembrie: FCSB – Olympiakos, 22:00
  • 30 ianuarie: FCSB – Manchester United, 22:00

După epuizarea pachetelor, biletele pentru fiecare meci vor fi disponibile separat, începând de luni, 23 septembrie, pentru meciul împotriva echipei Riga.

Profit uriaș pentru FCSB

Pentru cele 23.000 de pachete vândute, FCSB a înregistrat venituri de 2 milioane de euro. Dacă toate cele 50.000 de locuri disponibile ar fi fost ocupate cu pachete, încasările ar fi fost de aproximativ 4,3 milioane de euro. Totuși, vânzarea biletelor pe meci va putea genera venituri suplimentare, deoarece prețul biletelor individuale este mai mare decât cel al pachetelor.

Stadionul Arena Națională va avea o capacitate totală de 50.000 de locuri, însă 5.000 dintre acestea sunt rezervate pentru măsuri de siguranță impuse de Jandarmerie și UEFA, astfel că la fiecare meci vor fi 45.000 de locuri disponibile pentru fani.

Comparație cu Conference League

În toamna anului 2022, când FCSB a participat în grupele Conference League, iar media de spectatori la meciurile de acasă a fost de doar 20.000. În acea perioadă, echipa a jucat trei meciuri acasă:

  • FCSB – Anderlecht: 29.780 spectatori
  • FCSB – Silkeborg: 9.103 spectatori
  • FCSB – West Ham: 20.172 spectatori

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Termoenergetica începe pregătirile pentru sezonul de încălzire: Încărcarea instalațiilor și testele de presiune, în desfășurare

Compania Termoenergetica va începe miercuri, 18 septembrie, procedurile de încărcare cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică și testele de presiune la...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă