17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialPatriarhia ajută cu 100.000 de lei persoanele afectate de inundații

Patriarhia ajută cu 100.000 de lei persoanele afectate de inundații

Banii vor fi alocați din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, întreaga sumă a fost virată încă din 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localităţile care au suferit cel mai mult din cauza inundaţiilor.

În următoarele două săptămâni, se va desfăşura o colectă la nivelul tuturor unităţilor de cult – parohii şi mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureştilor, toate fondurile urmând să fie virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraţilor.

Patriarhia Română a făcut un apel la solidaritate cu persoanele afectate grav de inundaţii şi transmite un mesaj de compasiune familiilor îndoliate.

„În urma inundaţiilor masive din judeţele Galaţi, Argeş şi Vaslui, dar şi din alte zone ale ţării, facem un apel la solidaritate creştină cu sinistraţii, victimele vulnerabile social şi familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituţiilor şi autorităţilor centrale şi judeţene în efortul de sprijinire a semenilor noştri care trec prin momente de grea suferinţă”, preciza Patriarhia în comunicatul remis redacției.

Crucea Roşie Română lansează o campanie de ajutorare a persoanelor care au de suferit de pe urma inundaţiilor. Ajutorul poate consta în donaţii online pe pagina oficială a Crucii Roşii Române (cod QR), donaţii în contul bancar în LEI deschis de Crucea Roşie Română pentru cauze urgente, RO44BRDE410SV20462054100 şi în donaţii de alimente greu perisabile prin intermediul Băncii de Alimente, în toate magazinele Carrefour din ţară.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă