17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiIGSU anunță starea de alertă pentru județele Vaslui și Galați

IGSU anunță starea de alertă pentru județele Vaslui și Galați

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat luni seara că a fost aprobată starea de alertă pentru judeţele Galaţi şi Vaslui, ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile.

„Urmare a hotărârilor Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă constituite în judeţele Galaţi şi Vaslui, prin intermediul cărora s-a solicitat declararea stării de alertă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a aprobat instituirea stării de alertă la nivelul celor două judeţe”, a informat IGSU.

Conform sursei citate, de la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost trimisă informarea către Instituţiile Prefectului Galaţi şi Vaslui, urmând să fie emise noi hotărâri ale Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă care să cuprindă măsuri punctuale ce trebuie întreprinse în sprijinul comunităţilor afectate de inundaţii.

250 de containere pentru cazarea sinistraților din județele Galați și Vaslui

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat luni, la Digi 24, că în județele Galați și Vaslui, afectate de inundații, au fost mobilizate 250 de containere care vor servi drept locuințe temporare, fiecare cu o capacitate de până la patru persoane.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO Doi cetățeni moldoveni și un român, arestați pentru că au adus în țară „drogul zombie“

Doi cetățeni moldoveni și un român au fost arestați preventiv într-un dosar DIICOT legat de traficul de substanțe psihoactive, inclusiv „drogul zombie," cunoscut pentru...

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un...

Secretara-șefă de la Universitatea de Medicină a fost găsită într-un lac din Capitală

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri În vârstă de 43 de ani, Cătălina Vali Matei a fost dată dispărută noaptea trecută....
Ultima oră
Pe aceeași temă