15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiiOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

iOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

Apple a lansat iOS 18 și iPadOS 18, aducând o serie de noi funcționalități pentru iPhone și iPad.

iOS 18 s-a lansat

Una dintre cele mai semnificative schimbări este introducerea suportului pentru mesageria RCS (Rich Communication Services), care va îmbunătăți considerabil comunicarea între utilizatorii de iPhone și Android, scrie The Verge.

RCS este un standard de mesagerie modern bazat pe SMS, care aduce o serie de îmbunătățiri notabile pentru utilizatori, inclusiv o mai bună interconectare între dispozitive iPhone și Android.

Cu integrarea RCS în iMessage, Apple va permite funcționalități avansate pentru utilizatori, precum:

  • Confirmări de citire a mesajelor („read”)
  • Indicatori de tastare (cele trei puncte similare celor din Facebook Messenger)
  • Partajarea de imagini și videoclipuri la calitate înaltă
  • Funcționalități de partajare a locației.

Una dintre schimbările esențiale aduse de RCS este îmbunătățirea experienței cross-platform, în special pentru comunicarea între utilizatorii iPhone și cei de Android.

Totuși, Apple nu renunță la utilizarea tradiționalelor „bule verzi” pentru mesaje trimise către Android, ceea ce rămâne un simbol al utilizării RCS în loc de iMessage propriu-zis.

Aceasta este o decizie semnificativă pentru piețe precum SUA, unde culoarea bulei de chat (albastră pentru iMessage, verde pentru SMS) are o importanță culturală în comunicare.

Chiar dacă mesajele dintre iPhone și Android vor rămâne cu bulele verzi, utilizatorii vor beneficia de avantajele clare oferite de RCS, înlocuind SMS-ul tradițional, limitat, cu un standard modern, care îmbunătățește calitatea interacțiunilor și a conținutului partajat.

Această mișcare a fost influențată de presiunile venite din partea Google, Samsung și a Uniunii Europene, care promovează adoptarea RCS ca standard de mesagerie universală pentru a asigura o experiență de comunicare mai consistentă între platforme.

În plus, iOS 18 include noi opțiuni de personalizare a paginii principale, care permit rearanjarea, redimensionarea și schimbarea culorilor pictogramelor aplicațiilor și widget-urilor. De asemenea, urmează o mare revizuire de design pentru aplicația Poze, împreună cu un Control Center iPhone reproiectat și lansarea noii aplicații de gestionare a parolelor de la Apple, mai notează sursa citată.

iOS 18 adaugă și posibilitatea de a controla dispozitive Matter direct din aplicația Home, fără a avea nevoie de un hub central (vei avea nevoie de un iPhone 15 Pro sau mai nou pentru dispozitivele Thread).

Aplicația Home actualizată va permite oferirea accesului pentru oaspeți la încuietori, uși de garaj și sisteme de alarmă. De asemenea, există o nouă modalitate de a debloca ușile fără a scoate telefonul, dar încă nu există încuietori inteligente care să susțină deblocarea fără mâini.

Cât despre noutățile din iPadOS 18, actualizarea va aduce în sfârșit o aplicație de calculator pe iPad, după mai bine de un deceniu fără una. Poți descărca actualizarea pe iPhone-ul sau iPad-ul tău mergând la Setări, selectând General > Actualizare software și urmând pașii pentru a instala iOS 18.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Pescobar, sponsor pentru Miriam Bulgaru. Paul Nicolau îi va acorda 30.000 de euro pe an

Paul Nicolau, cunoscut sub numele de Pescobar, a decis să acorde o sponsorizare anuală de 30.000 de euro tenismenei Miriam Bulgaru, după ce aceasta...

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...
Ultima oră
Pe aceeași temă