17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialBarajul de la Bozia, Fălciu, parțial afectat de viitură în zona Cârja

Barajul de la Bozia, Fălciu, parțial afectat de viitură în zona Cârja

ISU Vaslui anunță că nu a fost informat în mod oficial despre nici un baraj rupt

ISU Vaslui a anunţat, luni, că, din cauza precipitaţiilor istorice, respectiv 164 l/m²/24h şi a viiturii de  pe râul Bozia, un baraj a fost parţial afectat în zona Cârja.

”Apa a fost preluată de canalele de desecare Albiţa-Fălciu, iar cu ajutorul pompelor de la Staţia de pompare (staţie aparţinând ANIF) de la Doniceasa, apa a fost revărsată în râul Prut”, a transmis ISU Vaslui.

În Bârlad, tabăra de sinistrați este operațională, anunță primarul Dumitru Boroș. Tabăra poate găzdui până la 200 de persoane, dacă situația o cere. În incinta Centrului de Afaceri, au fost aduse containere modulare mulțifuncționale, pompe de apă de mare capacitate, mașini de intervenție în caz de inundații, precum și corturi, complet utilate.

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile şi persoanele singure afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în luna septembrie 2024. ”Fiecare familie sau persoană singură, afectate de fenomenele meteorologice deosebite, indiferent de veniturile acestora, va primi un ajutor în valoare de 10.000 de lei. În cazul pierderilor de vieţi omeneşti, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 10.000 lei, pentru fiecare persoană decedată din familie”, precizează Executivul.

Pentru plata acestor ajutoare, bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a fost suplimentat cu suma de 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Bărbat din Gorj dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa. Familia a relatat că Dănuț Cătălin...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...
Ultima oră
Pe aceeași temă