15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalPortugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în regiunile centrale și nordice, inclusiv unul care a distrus case la periferia orașului Albergaria-a-Velha, scrie Reuters.

Portugalia cere ajutorul Europei

Peste 800 de pompieri se luptau cu acest incendiu și cu alte trei în districtul Aveiro din nord-vest, unde poliția a închis autostrăzile – inclusiv o porțiune din autostrada principală dintre Lisabona și Porto – și a evacuat mai multe sate.

Zona a fost acoperită cu fum gros.

Autoritățile au declarat că au desfășurat opt avioane de bombardament cu apă în acel district.

Guvernul a solicitat încă opt aeronave de la Comisia Europeană în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE cunoscut sub numele de RescEU.

Patru sunt așteptate să sosească mai târziu în cursul după-amiezii, două din Spania și două din Franța, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Situația s-ar putea înrăutăți pe fondul condițiilor neobișnuit de uscate pentru această perioadă a anului și al rafalelor de vânt de până la 70 km/h (43 mph), a declarat comandantul național pentru situații de urgență și protecție civilă Andre Fernandes.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ianis Hagi, exclus și de la echipa secundă al lui Rangers!

Deși a impresionat la națională, Ianis Hagi nu reușește să-și regăsească locul nici la echipa a doua a clubului Rangers. Ianis Hagi (25 de ani)...

Ucraina roagă România să doboare drone rusești

Ministrul ucrainean de Externe a spus că este "recunoscător" pentru decizia "istorică" a ţării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei Ministrul Afacerilor Externe,...

Protocol pentru siguranța bolnavilor

Bolnavii sau aparţinătorii vor putea semnala atunci când rezultatele analizelor sau investigațiilor medicale nu sunt corecte  RENAR, singurul organism de acreditare recunoscut la nivel european şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă