2.7 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialREVISTA PRESEI.Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar...

REVISTA PRESEI.Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România

Adevărul scrie, joi, despre românii care s-au stabilit în Marea Britanie:”Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România”.

”Printre românii din Marea Britanie există şi poveşti de succes, dar şi situaţii tragice. În presa britanică au apărut nenumărate articole despre românii care comit infracţiuni sau trăiesc în condiţii mizere. Presa română a încercat să ofere o contrapondere prin promovarea elitelor române din Anglia. Însă între aceste două extreme, cei mai mulţi dintre românii din Anglia trăiesc modest, dar cinstit. Nu câştigă milioane de lire, dar nici nu fură.În casa pe care nea Vasile o împarte cu alte opt persoane este foarte cald şi miroase a prăjeală. Un hol întunecos duce direct în bucătărie, unde un bărbat îmbrăcat în pantaloni de trening şi maieu mănâncă mămăligă cu brânză, smântână şi carne. Peretele şi o crăticioară fixează la unghiul potrivit o tabletă pe care tânărul de vreo 30 de ani urmăreşte un clip etno-pop. Dăm bună seara, dar ne gândim, de fapt, la norocul de pe capul nostru. S-au legat toate cum nu se poate mai bine, l-am găsit pe bărbatul ăsta cu mămăliga şi muzica românească, o să filmăm şi o să arătăm cum trăiesc românii în Londra. De fapt, nu-i nimic nemaipomenit în scena domestică. Sunt mii de case ca aceasta, unde imigranţii stau câte 3-4 în cameră şi împart chiria pentru a trimite cât mai mulţi bani acasă. Vasile Miculaş, gazda noastră, ne face repede loc la masă, colegul lui de cameră îşi ia tableta şi pleacă, dar lasă uşa deschisă, să audă ce vorbim”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei titrează, joi: ”Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Cum a îngropat procurorul general Niţu dosarele Referendumului fraudat”.

”După ce premierul a spus că în cazul furturilor de la urne „e vorba de dosare politice”, subordonaţii lui Tiberiu Niţu au decis închiderea cauzelor. Cei mai puţin norocoşi, care au fost trimişi în judecată înainte de ordin, au primit condamnări şi cu executare.

Pe 23 octombrie 2012, procurorii Parchetului General anunţau începerea urmăririi penale faţă de 24 de persoane, preşedinţi ai secţiilor de votare din localităţile Scorniceşti, Piatra Olt, Chiţeasca, Leoteşti, Coloneşti şi Dejeşti din judeţul Olt. Reprezentanţii partidelor erau acuzaţi de vot multiplu. Pe atunci, procuror general interimar era Daniel Morar. După venirea lui Tiberiu Niţu ca şef peste procurori, în mai 2013, cei 24 de responsabili au fost scoşi de sub urmărire penală. În alte cazuri, similare, cei responsabili de fraudarea voturilor au fost trimişi în judecată şi chiar condamnaţi. De când premierul Victor Ponta a transmis semnalul să nu se mai ancheteze fraudele de la Referendum, niciun dosar nu a mai fost deschis de procurorii din subordinea lui Niţu”, scrie Evenimentul Zilei.

 În Gândul citim, joi: ”ORDONANŢĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT. Cum a câştigat Ecaterina Andronescu războiul cu ANI”.

”O ordonanţă de urgenţă, adoptată de guvern în decembrie 2012, la propunerea ministerului pe care la acea vreme îl conducea, a scăpat-o pe Ecaterina Andronescu de incompatibilitatea constatată de ANI. Fostul ministru al Educaţiei nu mai are nicio piedică în a-şi păstra mandatul de senator, precum şi de a candida la europarlamentare. Curtea Supremă a desfiinţat, marţi, raportul de incompatibilitate al ANI, decizie previzibilă în condiţiile ordonanţa din 2012 eliminase incompatibilitatea rector-parlamentar-lider de partid, care stătea la baza deciziei ANI din 2011. Fostul ministru susţine că nu a emis ordonanţa în interes propriu şi că în realitate incompatibilitatea din lege nu o viza. Mai mult, Andronescu crede că este normal ca rectorii să fie şi parlamentari”, scrie Gândul.

”Miză de Bruxelles: ce câştigă viitorii europarlamentari”, titrează Puterea.

”Poate pentru cetăţeanul de rând lupta pentru un loc în Parlamentul European pare o vânzoleală supraestimată. Sau poate unii se gândesc să le trimitem una-două vedete, să vadă ei, europenii că şi noi avem mari artişti. EBA a strâns o sută de mii de semnături ca nimic, dar iată că Mircea Diaconu a bătut recordul şi a adunat 117.000 semnături cu care să îşi facă dreptate, împotriva ANI şi interdicţiei de a ocupa o funcţie oficială, fie ea şi europeană, după ce a făcut praf legea privind conflictele de interese şi incompatibilităţile”, scrie Puterea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

TAROM lansează o ofertă specială pentru zboruri interne cu prețuri de la 23 euro

Pasagerii pot achiziționa bilete de avion cu tarife, începând de la 23 euro pentru un zbor, într-un singur sens Compania TAROM a anunțat o ofertă...

Eurostat: România înregistrează cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Printre țările care au înregistrat cel mai mare excedent de cont curent, în trimestrul trei din 2024, se numără Germania, Țările de Jos, Irlanda...

România se confruntă cu scăderea accelerată a rezervelor de gaze naturale

Situația nu este specifică doar României, întreaga Europă înregistrând o golire rapidă a rezervelor de gaz Depozitele subterane de gaze naturale ale României se golesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă