23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialÎţi iubeşti casa? Fă-i o asigurare!

Îţi iubeşti casa? Fă-i o asigurare!

CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi Asociaţia o9atitudine derulează la nivel naţional, până pe 17 decembrie, Campania „Îţi iubeşti casa? Fă-i o asigurare!”.

În cadrul acesteia vor fi distribuite în întreaga ţară peste 500.000 de broşuri informative gratuite. Materialul oferă informaţii de bază cu privire la asigurările de locuinţe, fie acestea obligatorii sau facultative. „GHIDUL SIGURANŢEI CASEI TALE” va ajunge în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară.

Promoteri dedicaţi vor distribui broşurile în principalele centre comerciale din ţară, iar GHIDUL va ajunge la publicul larg şi prin intermediul cotidianului România Liberă. De asemenea, cei care trec pragul partenerilor de la Casara vor afla nu doar cum pot să îşi înfrumuseţeze căminul, ci şi cum pot să şi-l protejeze. Totodată, reţeaua Plafar este susţinător al campaniei şi distribuie broşura pe toată durata proiectului.

Campania este susţinută de companiile: ASIROM VIG, GROUPAMA, OMNIASIG VIG, UNIQA Asigurări, GENERALI România, CITY Insurance, EUROINS, GRAWE România Asigurare, alături de PIRAEUS Insurance Broker, Asigura.ro şi OTTO Broker.

Proiectul se derulează cu sprijinul EUROPA FM, care va difuza spotul audio al acestuia, acoperirea media fiind asigurată şi de partenerii wall-street.ro, 9am.ro, casamea.ro şi asigurarealocuinţelor.ro.

Declaraţiile organizatorilor şi partenerilor campaniei:

Daniel TUDOR, Preşedinte, CSA
„Expunerea semnificativă a locuinţelor din România la riscurile de dezastre naturale, precum şi gradul insuficient de cuprindere în asigurare a fondului locativ, impun continuarea demersurilor de popularizare a mecanismelor şi formelor de protecţie pe care piaţa de asigurări le-a dezvoltat. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va continua să susţină promovarea produselor de asigurare a locuinţelor, considerând că acestea trebuie să pună accent pe informarea corectă a publicului şi pe transparenţa totală în ceea ce priveşte serviciile oferite de piaţa de asigurări.”

Remi VRIGNAUD, Preşedinte, UNSAR
„Apariţia acestei broşuri face parte din demersurile constante făcute de piaţa asigurărilor pentru o informare corectă şi completă a deţinătorilor de locuinţe în legătură cu necesitatea protecţiei acestora prin poliţa de asigurare. UNSAR se alătură acestor demersuri prin contribuţia membrilor ei la realizarea acestui material.”

Aurelia CRISTEA, Director General, PAID
„Ţinând cont de actualul context social şi economic, rolul PAID în România este în mod evident foarte important şi acest lucru va fi treptat conştientizat de fiecare dintre proprietarii de locuinţe. Însă, eforturile noastre de a obţine un contract de reasigurare cât mai avantajos, de a încheia parteneriate strategice care să ajute proiectul şi alte asemenea iniţiative, trebuie dublate de un demers constant de educare şi informare a publicului larg în vederea încheierii unei poliţe de asigurare pentru locuinţa deţinută. Din acest motiv am susţinut încă de la prima ediţie campaniile iniţiate de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor în direcţia promovării asigurărilor de locuinţă şi ne vom implica de câte ori va fi nevoie în astfel de acţiuni de comunicare.”

Alexandru CIUNCAN, Secretar General, APPA

„Continuăm seria campaniilor naţionale de educare în asigurări şi, totodată, facem tot posibilul pentru ca acestea să se deruleze în concordanţă cu nevoile actuale ale publicului. Astfel, în contextul recentelor modificări legislative, am considerat că acum este un moment foarte bun pentru a aduce publicului larg un plus de informaţie cu privire la asigurările de locuinţă, obligatorii şi facultative.”

Despre APPA

APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor are ca scop principal promovarea conceptului de asigurare şi susţinerea creşterii gradului de educare în asigurări în rândul populaţiei.

APPA derulează campanii de informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare, susţinute prin distribuţia de broşuri informative, lansarea de portaluri specializate şi alte eforturi similare de comunicare.

APPA organizează conferinţe şi alte tipuri de reuniuni tematice pentru dezbaterea şi soluţionarea problemelor specifice majore. De asemenea, Asociaţia elaborează studii şi analize privind priorităţile în domeniul asigurărilor. Mai multe detalii găsiţi pe www.appa-asigurari.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă