4.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialUnde putem schia în Europa până în aprilie

Unde putem schia în Europa până în aprilie

Pârtii de vis, servicii impecabile şi peisaje care-ţi taie respiraţia! În Europa există câteva mii de staţiuni de schi care îşi aşteaptă turiştii până spre sfârşitul lunii aprilie, iar preţurile sunt accesibile pentru toţi iubitorii sporturilor de iarnă. Cele mai populare şi ieftine destinaţii pentru români par a fi cele din Bulgaria şi Austria.

Când spui Europa, te gândeşti la un nivel ridicat de trai, la tradiţie şi la peisaje. Când este iarnă şi spui Europa, te gândeşti la peisaje şi la schi, deoarece staţiunile europene atrag milioane de turişti în fiecare iarnă şi oferă zeci de mii de kilometri de pârtie, la pachet cu servicii de înaltă calitate. Unde schiem în perioada următoare?

Bansko, Bulgaria

Bansko este cea mai modernă staţiune de schi din Bulgaria, o ţară care a evoluat enorm, în ultimii ani, în ceea ce priveşte calitatea turismului montan. De la Bucureşti până în nordul României sunt 500 de kilometri. Până la Bansko sunt 520. Staţiunea este amplasată pe cel mai spectaculos versant al munţilor Pirin şi atrage, în fiecare an, peste un milion de turişti veniţi din toată Europa. La Bansko, sezonul se schi durează până în mai, iar lungimea totală a pistelor este de 65 de kilometri.

Există pârtii de schi atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi, iar practicanţii de snowboard pot să-şi amenajeze trambuline pentru a exersa sărituri spectaculoase. Accesul la telescaune, teleschiuri şi telecabine se face pe baza unui card unic, iar în punctele de plecare spre munte sunt amplasate monitoare care transmit non-stop imagini de pe toate pârtiile şi informaţii despre starea vremii. Bansko este un oraş cu rezonanţe istorice şi se află la zece kilometri de staţiune. Străzile pitoreşti, casele fortificate şi tavernele tradiţionale vă aşteaptă.

Un sejur de trei nopţi de la Leisure Operator costă 63 de euro de persoană, iar preţul include cazarea în cameră dublă într-un hotel de trei stele, micul dejun, taxa de staţiune şi acces la sală de fitness, jacuzzi saună şi internet. Suplimentul pentru demipensiune costă 7 euro pe zi de persoană. Un sejur de şapte nopţi de la Estella Travel costă 227 de euro. Preţul include cazarea şi micul dejun. Doritorii trebuie să plătească, în plus, şase euro pe zi ca taxă de staţiune.

Pamporovo, Bulgaria

Pamporovo este a doua staţiune de schi, ca mărime, din Bulgaria. Staţiunea deţine 25 de kilometri de pârtie de schi şi 38 de kilometri de pârtie cross-country. Turiştii beneficiază de 18 telecabine care pot servi 8500 de persoane pe oră. Instructorii de schi îşi aşteaptă elevii, iar unii dintre ei vorbesc limba română.

În Pamporovo există pârtii atât pentru schiorii începători, cât şi pentru cei avansaţi. Toate pârtiile importante încep din vârful muntelui. Cu toate acestea, sunt disponibile şi trasee în afara celor cunoscute, pentru amatorii de free-ride. De la Distanţa de la Bucureşti la Pamporovo este de 435 de kilometri. Staţiunea este vizitată, cu precădere, de către britanici, iar turiştii se pot bucura de restaurante tradiţionale bulgăreşti, unde preţurile sunt comparabile cu cele din restaurantele româneşti.

Un sejur de trei nopţi în Pamporovo la un hotel de trei stele de la Cristal Holiday costă 108 euro până pe 10 aprilie, iar preţul include cazarea cu all inclusive, acces la piscină şi fitness şi transportul gratuit până la pârtia de schi. Turiştii vor plăti, în plus, o taxă de staţiune de 4 euro de persoană. Cazarea la un hotel de trei stele pentru trei nopţi costă 33 de euro de la Ecovoyage Tour şi 126 de euro de la Pegasus International la acelaşi hotel. Preţurile sunt valabile în perioada 11 martie – 10 aprilie.

Innsbruck, Austria

Innsbruck este considerată una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din lume. La nord se află crestele Alpilor, iar la sud se află munţii Tuxer şi Stubal. Lângă Innsbuck există cinci pârtii de schi la standarde olimpice, iar oraşul a fost de două ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 1964 şi 1976. Pe gheţarul Stubal se poate schia pe toată perioada anului. Schiul nu este singur atracţie turistică în zonă.

Muzeul Ferdinandeum deţine cea mai mare colecţie de artă gotică din Austria. Hofburg a fost reşedinţa dinastiei Habsburg, care a construit primul palat în anul 1397. Construcţia de acum datează din secolul al XVIII-lea, din timpul împărătesei Maria Tereza, care era fascinată de oraş. Tot în Innsbruck se află Acoperişul de Aur şi Biserica Regală, care a fost construită ca amusoleu pentru Maximilian I.

Un sejur de şapte zile de la 7 până pe 13 aprilie în centrul staţiuni Igls lângă Innsbruck costă 505 euro la Coral Tours. Preţul include cazarea la un hotel de trei stele, demipensiune, ski pass, acces la spa, închirierea echipamentul de schi şi transportul la pârtie. Un sejur de patru nopţi de la Dream Holidays, valabin până pe 17 martie, costă 175 de euro, iar preţul include cazarea şi micul dejun. Un bilet de avion dus-întors Bucureşti-Innsbruck costă 165 de euro de la airway.ro şi 163 de euro prin Travel Time. Taxele de aeroport sunt incluse în preţ.

Zermatt, Elveţia

Staţiunea Zermatt este înconjurată de munţi şi gheţari care oferă o privelişte fantastică. În jurul staţiunii se află 33 de vârfuri cu o înălţime de peste 4000 de metri. Deoarece în Zermatt nu se circulă cu maşina, autovehiculul poate fi lăsat în Tasch, foarte aproape de destinaţie, unde există parcări special amenajate pentru turişti. Din Tasch există sute de trenuri şi microbuze cu destinaţia Zermatt. Staţiunea se recomandă, cu precădere, schiorilor de nivel mediu şi avansat.

Un sejur de şapte nopţi de la Cristal Holiday la un hotel de trei stele costă, între 14 la 27 aprilie, 440 de euro de persoană, iar preţul include cazarea, micul dejun şi toate taxele locale. Un sejur de şapte nopţi de la Dante Travel costă 774 de euro. Preţul, valabil până la 25 martie, include cazarea şi micul dejun. Un bilet de avion dus-întors de la Bucureşti la Berna costă 295 de euro, cu toate taxele include, de la airway.ro şi 368 de euro de la Dimm Travel.

Cele mai citite

Eugen Sechila a fost luat din trafic de polițiști și dus la audieri la Parchetul General

Eugen Sechila, bodyguardul lui Călin Georgescu, a fost ridicat joi de pe stradă de polițiști. El a fost dus la audieri, la Parchetul General,...

Manchester City, de nerecunoscut! Rio Ferdinand critică forma slabă a echipei lui Guardiola

Manchester City traversează o perioadă dificilă, cu rezultate sub așteptări în Champions League și în Premier League. Miercuri seară, echipa lui Pep Guardiola a...

Un milion de cărți din domeniul public disponibile pentru AI, cu ajutorul Harvard și Google

Harvard University, în colaborare cu Google, se pregătește să lanseze un set de date format din aproximativ 1 milion de cărți din domeniul public,...
Ultima oră
Pe aceeași temă