4.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialFOTO UIMITOARE: Rusia, un COLOS turistic. Află ce îi uimeşte pe vizitatori...

FOTO UIMITOARE: Rusia, un COLOS turistic. Află ce îi uimeşte pe vizitatori în ţara lui Putin!

De la Sankt Petersburg până la Vladivostok, Rusia este împânzită de locuri pe care trebuie neapărat să le vezi.

Occidentul s-a întrebat, mereu, ce să creadă despre Rusia. Ţara în care există oameni incredibil de bogaţi, precum şi o sărăcie cruntă a stârnit întotdeauna confuzie. Unii occidentali au crezut că incultura este omniprezentă în Rusia, alţii au fost fascinaţi de nenumăraţii oameni de cultură pe care Rusia i-a avut de-a lungul timpului.

Ospitalitatea şi birocraţia sunt la ele acasă. Rusia este ţara baletului şi a monstruozităţilor industriale. Este o ţară în care credinţa şi austeritatea se manifestă, de secole, alături de cultul plăcerii şi al opulenţei. Dacă vei vizita cetăţile antice, palatele luxoase, catedralele ortodoxe şi satele tradiţionale, vei descoperi partea fascinantă a unei ţări care are ce să le ofere tuturor vizitatorilor, inclusiv celor aflaţi în căutarea turismului de lux.

Sankt Petersburg

Ţarul Petru cel Mare a ordonat construirea unui nou oraş pe un teren mlăştinos. Cu timpul, Sankt Petersburg a evoluat de la o zonă mlăştinoasă la unul dintre cele mai strălucitoare oraşe ale Europei şi a devenit capitala Imperiului, precum şi o adevărată fereastră a Rusiei către Occident. Spre deosebire de Moscova, Sankt Petersburg are o arhitectură barocă şi neoclasică ce transformă oraşul într-unul cu adevărat european.

Arhitecţii italieni ai oraşului şi-au pus amprenta asupra modului în care arată metropola, iar locuitorii oraşului se consideră mai „europeni” şi mai sofisticaţi decât compatrioţii lor de la sud şi de la est. Sankt Petersburg este un oraş celebru pentru nopţile albe, când soarele coboară foarte puţin, în timpul nopţii, dincolo de linia orizontului.

În mijlocul verii, acolo pare să nu se întunece niciodată. Capitala unui imperiu trebuie să fie plină de palate, iar Sankt Petersburg nu se dezminte. Palatul de Iarnă a fost reşedinţa de iarnă a ţarilor ruşi, iar acum este cunoscut cu numele de Muzeul Ermitaj. Catedrala Sfântului Isaac are una dintre cele mai mari cupole din lume. Un loc semnificativ pentru istoria oraşului îl ocupă fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel din centrul oraşului, care a fost folosită ca închisoare pentru deţinuţii politici.

Moscova

Moscova este unul dintre cele mai scumpe şi cele mai neprietenoase oraşe din lume, conform Lonely Planet. Şi atunci, de ce am mai vizita capitala Rusiei? Răspunsul este simplu: Moscova este un oraş al superlativelor. Capitala rusă are cei mai mulţi milionari, are cele mai scumpe cafele şi, în curând, va avea cea mai impunătoare clădire din lume. Fostele fabrici şi depozite sovietice au fost transformate în galerii de artă şi în cluburi de noapte, iar teatrul este la el acasă.

Oraşul vechi are un farmec aparte. Kremlinul şi Piaţa Roşie sunt piesele de rezistenţă ale turismului moscovit, iar bisericile şi monumentele amintesc la fiecare pas despre gloria de odinioară a Imperiului Rus, despre eroii naţionali şi despre bătăliile câştigate de-a lungul secolelor. La Moscova, până şi istoria este supusă transformărilor prin modul în care subiectele tabu sunt scoase la lumină.

Mormântul lui Lenin

Deşi Vladimir Ilici Lenin a cerut să fie înmormântat lângă mama sa la Sankt Petersburg, mormântul său se află, încă, la poalele zidului Kremlinului din Moscova. Rămăşiţele fondatorului Uniunii Sovietice se află acolo din 1924, cu excepţia unei scurte perioade în care au fost transportate în Siberia în timpul celui de-al II-lea Război Mondial.

Înainte de a sta la coadă în colţul nord-vestic al Pieţei Roşii, lăsaţi camera foto la biroul de bagaje de la Muzeul de Istorie de Stat, deoarece fotografierea este strict interzisă. Gardienii fără simţul umorului te vor avertiza că vizitatorii trebuie să aibă o atitudine respectuoasă, conform Lonely Planet. După ce ai văzut mormântul lui Lenin, vizitează zidul Kremlinului unde au fost îngropate multe alte personalităţi importante din istoria comunistă a Rusiei.

Ekaterinburg

De la execuţia ţarului Nicolae al II-lea şi a familiei sale şi până la asasinatele mafiote din anii ’90, oraşul Ekaterinburg şi-a dezvoltat o istorie sângeroasă. Turismul este specific şi aminteşte de ororile trecutului, însă localnicii pot să le ofere vizitatorilor mai mult decât dramele istoriei. Centrul oraşului este împânzit de cluburi şi cafenele. Totodată, acesta este locul unde îţi poţi stabili „cartierul general” şi de unde te poţi avetura în Munţii Ural pentru drumeţii sau pentru schi.

Spre est

Rusia turistică nu se limitează doar la marile oraşe vestice. Lacul Baikal este un punct turistic de rezistenţă în centrul vastului teritoriu rus. Are 636 de kilometri de la nord la sud şi o adâncime de 1.637 metri. Este cel mai adânc lac din lume şi deţine 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă. Vizitează nisipurile vechii staţiunii germane Kranz, al cărei nume este, acum, Zelenogradsk şi se află în regiunea Kaliningrad. Satul Gorodets se află pe malurile Volgăi şi are un farmec incredibil: acesta este punctul „fierbinte” al folk-ului rusesc şi al prăjiturilor cu miere de albine.

Elista este singura enclavă budistă din Europa. Dargavs din Osetia de Nord este supranumit „oraşul morţilor” şi deţine mausolee vechi de peste patru sute de ani. Rusia este o ţară mult prea mare pentru a fi privită în mod global. O veţi înţelege mult mai bine dacă o veţi privi ca pe un grup de ţări, fiecare cu specificul său, cu tradiţiile sale şi cu obiectivele sale turistice. De exemplu, estul îndepărtat este de mărimea Europei!

Expresul Trans Siberian

Expresul Trans Siberian vă poate purta pe unul dintre cele mai lungi trasee feroviare din lume.Turiştii pot parcurge, cu trenul, peste 11.000 de kilometri, de la Moscova la Vladivostok, un oraş rusesc aflat în apropierea graniţelor cu China şi Coreea de Nord. O astfel de călătorie durează 15 zile. Dacă alegeţi să călătoriţi într-o cabină dublă, puteţi cumpăra un bilet all-inclusive cu 14.395 dolari, conform gwtravel.co.uk.

Pentru o persoană cu venituri medii din România, călătoria cu expresul Trans Siberian este incredibil de scumpă, însă majoritatea pasagerilor provine din vestul Europei. Cei care s-au înscris în cea mai palpitantă călătorie cu trenul din lume au declarat că sunt foarte mulţumiţi de servicii, de confort şi de peisajele incredibile, iar o astfel de călătorie pare, pentru ei, un adevărat chilipir. Înainte ca trenul să plece din Moscova, pasagerii vizitează principalele obiective turistice ale oraşului.

Prima oprire are loc după 950 de kilometri la Kazan, unde se află fortăreaţa Kremlin şi Catedrala Bunei Vestiri. Următoarea oprire are loc la Ekaterinburg, unde turiştii vor vizita casa în care Ţarul Nicolae al II-lea a fost executat împreună cu familia sa. Trenul opreşte şi la Novosibirsk, apoi la Irkutsk, supranumit „Parisul Siberiei”. Timp de cinci ore, trenul înconjoară Lacul Baikal şi-i poartă pe turişti până la Ulan Ude şi în capitala Mongoliei, Ulan Bator. Destinaţia finală este portul militar Vladivostok, aflat la Marea Japoniei, de unde turiştii vor lua avionul înapoi către Moscova. Preţul biletului de avion este inclus în preţul total al călătoriei cu expresul Trans Siberian.

Cele mai citite

Locul ce aduce strălucirea și farmecul Alpilor în inima României

Poiana Brașov, una dintre cele mai frumoase destinații montane din România, a căpătat o eleganță aparte odată cu sosirea iernii. Swissôtel Poiana Brașov, primul...

Este oficial! România cu drepturi depline în Schengen de la 1 ianuarie 2025

O perioadă, vor rămâne la granițe controale aleatorii Miniştrii de interne din ţările UE au aprobat joi dimineaţa, la Bruxelles, aderarea României şi Bulgariei la...

Alexandr Dughin amenință Europa de Est și îl laudă pe Călin Georgescu

Alexandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, a amenințat Europa de Est și România în special că vor fi ale Rusiei dacă nu sunt neutre....
Ultima oră
Pe aceeași temă