1.1 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialMitsubishi i-MiEV, prima maşină electrică vândută în România

Mitsubishi i-MiEV, prima maşină electrică vândută în România

Astăzi, 22 iunie 2011, la sediul CNTEE Transelectrica SA s-a lansat prima staţie de încărcare pentru automobilele electrice din România, reprezentând primul pas în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile, dezvoltate si cât mai accesibilă utilizatorilor de autovehicule electrice.

 

„Compania M Car Trading (Mitsubishi România), este onorată să fie partener al Comitetului Naţional Român CIGRE în proiectul „Automobilul electric”.

Iniţierea unor proiecte alături de parteneri puternici, care să împărtăşească viziunea companiei noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă, este un element cheie în strategia Mitsubishi Motors pe termen lung.

Modelul electric Mitsubishi i-MiEV, disponibil pe piaţa din Japonia încă din anul 2009 şi prezent în România din luna martie a acestui an, dar şi alte modele Mitsubishi deja disponibile pe piaţa de origine a constructorului nipon, demonstrează că intentiile nu se opresc la nivel declarativ. Strategia Mitsubishi Motors în ceea ce priveste producţia de modele full electrice şi hibride pe termen mediu este de a lansa până în 2015 – 8 modele cu aceste caracteristici.

În ceea ce priveşte produsul lansat azi, trebuie sa subliniez ca suntem martorii unui moment istoric. Staţia de încărcare CNR CIGRE pentru autovehicule electrice este proiectată şi construită de o companie românească, este prima de acest fel din ţară şi reprezintă un pas important înainte în procesul de creare a unei infrastructuri sustenabile şi cât mai accesibilă utilizatorului final în România” a declarat Daniel Antor, Director Executiv M Car Trading.

Modelul electric i-MiEV a fost primul autovehicul alimentat cu electricitate la această staţie instalată în Bucureşti şi a fost testat, in cadrul evenimentului chiar de ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul Laszlo Borbely „Această iniţiativă a venit la timpul potrivit. (…) Ne gândim şi la alte facilităţi care să permită accesul cetăţenilor la maşinile electrice”.

Staţia de încărcare este de tip public, fiind un proiect pilot cu caracter demonstrativ în acest moment si este dotată cu două puncte de încărcare de nivel 1, având următorii parametri: alimentare monofazată cu tensiunea 230 V şi intensitatea curentului 16 A.

Accesul la prize se face prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric. Plata energiei consumate pentru încarcare se va face în scurt timp cu ajutorul contoarelor inteligente punând la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, astfel încât să devină accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.

Cele mai citite

Șeful NATO avertizează UE cu privire la „barierele” din industria de apărare

Mark Rutte, secretarul general al NATO, a avertizat Uniunea Europeană asupra riscurilor de a crea bariere care să împiedice participarea companiilor din statele NATO...

Umor fiscal la meditații

În universul fascinant al legislației fiscale românești, se pare că și profesorii care dau meditații sunt chemați să devină mici antreprenori. PFA, Întreprindere Individuală,...

Eurostat: România înregistrează cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Printre țările care au înregistrat cel mai mare excedent de cont curent, în trimestrul trei din 2024, se numără Germania, Țările de Jos, Irlanda...
Ultima oră
Pe aceeași temă