13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăGDPRCum să ne pregătim pentru un interviu de angajare

Cum să ne pregătim pentru un interviu de angajare

Oricine merge la un interviu de angajare îşi doreşte să se finalizeze cu succes şi cu o posibilă colaborare. Aceste interviuri ne pot da multe bătăi de cap şi trebuie să ştim ce greşeli trebuie să evităm pentru a avea o rată cât mai mare de reuşită.

1. Informează-te

Este foarte important ca în momentul în care te prezinţi la interviu să ai anumite date şi informaţii despre companie. Astfel, vei demonstra interes faţă de firma la care doreşti să te angajezi şi vei şti cerinţele şi aşteptările angajatorului. În plus, dacă vei fi întrebat „ce ştiţi despre compania noastră?”, nu ai vrea ca primul tău răspuns să fie „nu prea ştiu”. Poţi folosi sursele de informare de pe website, Facebook, LinkedIn sau Twitter. Felul în care comunică aceste companii în mediul online îţi pot fi de folos.

2. Evită frazele clişeice

Chiar dacă anumite întrebări pot fi clişeice precum: „unde te vezi peste 5 ani?” sau „zi-mi trei defecte”, încearcă să nu dai răspunsuri învăţate de acasă sau de pe internet. Angajatorul vrea să vadă un om cât mai pregătit şi cu o viziune proprie, nu un roboţel capabil să reţină răspunsuri. Cel mai indicat este să fii deschis, creativ şi sincer.

3. Pune întrebări

De obicei, la finalul interviului, angajatorul te întreabă dacă ai anumite curiozităţi pe care doreşti să le afli. Este indicat să pui întrebări, astfel îţi vei manifesta interesul faţă de companie şi este un avantaj şi pentru tine deoarece afli mai multe informaţii.

4. Codul bunelor maniere

Sunt câteva legi nescrise pe care ar trebui să le ştii înainte să mergi la interviu. De obicei, angajatorul întinde mâna în momentul în care se face cunoştinţă şi te aşezi de-abia după ce te-a poftit pe scaun. De asemenea, dacă tot stăm la capitolul limbajului nonverbal, încearcă să nu gesticulezi foarte mult, să nu te joci cu părul sau cu pixul.

5. Fii punctual!

Porneşte de acasă în timp util pentru a nu întârzia la interviu. Este indicat să ajungi acolo cu 5 minute mai devreme. Fii punctual şi nu sosi la locul interviului cu o jumătate de oră mai devreme sau cu 10 minute mai târziu. Este lipsă de respect faţă de angajator şi cu siguranţă nu primeşti un punct roşu.

6. Ai grijă la detalii

Ai grijă să ai o vestimentaţie office, sobră şi serioasă. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru poza de CV. NU pune poze cu tine de la mare, munte sau de la nuntă. Mulţi se întreabă de ce nu sunt chemaţi la interviu. Poza din CV, poate fi răspunsul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă