Un consum moderat şi regulat de bere poate reduce riscul apariţiei diabetului, arată un studiu realizat de către cercetătorii spanioli de la Universitatea din Barcelona.
Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum ar fi peştele, fructele, legumele şi uleiul de măsline, poate avea efecte pozitive în prevenirea şi combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier şi calciu care se regăseşte în bere.
Citeşte şi Care sunt cele mai frecvente complicaţii ale diabetului şi cum pot fi prevenite
„Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro şi micronuţrienţilor din bere, ca şi nivelului mare de antioxidanţi. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.249 de bărbaţi şi femei, de peste 57 de ani. În urma lui a reieşit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceştia au experimentat şi alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate şi minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.
„Berea nu afectează creşterea în greutate, deoarece nu conţinute grăsimi, şi nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutriţional şi benefic pentru sănătate şi organism”, completează dr. Corina – Aurelia Zugravu.
Citeşte şi Care este cea mai eficientă armă împotriva diabetului
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos.