Cunoscute cu denumirea de fibre abia din anul 1970 datorită unui studiu medical realizat de doctorul Denis Burkitt, aceste substanţe sunt recunoscute pentru efectele lor benefice înca din cele mai vechi timpuri.
Studiul realizat de Burkitt a determinat o legatură între regimul alimentar şi bolile specifice civilizaţiei africane, respectiv celei occidentale.
În acest sens, medicul a descoperit că populaţia Africii era mai puţin expusă în faţa bolilor de inimă, tulburărilor de metabolism, problemelor cu greutatea, tulburărilor intestinale şi dereglărilor circulaţiei sangvine. În schimb, aceste afecţiuni sunt comune în cazul locuitorilor Statelor Unite şi Marii Britanii.
Explicaţia a constat în faptul că regimul alimentar adoptat de locuitorii Africii nu includea alimente rafinate, carbohidraţi nesănătoşi şi grăsimi, ci era bogată în fibre, substanţe care se găsesc în fructele şi legumele proaspete.
Află de AICI ce sunt fibrele, care sunt beneficiile fibrelor pentru organism şi care sunt bolile pe care le previn sau pe care le tratează acestea!