17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, de post: Lasagna cu legume

Reţeta zilei, de post: Lasagna cu legume

Această reţetă de lasagna de post conține multe legume. Vei obţine, deci, o masă deosebit de hrănitoare, dar cu conţinut extrem de redus în grăsimi şi colesterol.

INGREDIENTE

  • 250 g lasagna
  • o jumătate de cană de sos de roşii

Pentru amestecul de tofu

  • 400 g tofu
  • un sfert de cană de lapte de soia
  • o linguriţă de oregano uscat
  • două linguriţe de busuioc uscat
  • o linguriţă de sare
  • două linguriţe de suc de lămâie
  • doi căţei de usturoi, tocaţi
  • două căni de spanac, tocat
  • o ceapă tocată

Pentru amestecul de legume

  • un ardei gras roşu tăiat în felii subţiri
  • 250 g ciuperci prospete, feliate
  • doi zucchini mici feliaţi (poţi folosi şi dovlecei)
  • doi morcovi feliaţi
  • trei linguri de ulei de măsline
  • o cană şi jumătate de sos de roşii
  • o jumătate de cană de apă

MOD DE PREPARARE

Fierbe lasagna potrivit indicaţiilor de pe ambalaj, apoi lasă-le la scurs.

Porneşte cuptorul la 350 de grade, să se încingă.

Cu un mixer sau un blender pregăteşte amestecul de tofu. Pune în vas tofu, lapte de soia, oregano, busuioc, sare, suc de lămâie, usturoi şi ceapă. Amestecă totul până când se formează o pastă mai groasă.

Adaugă spanacul tocat, amestecă uşor şi lasă compoziţia deoparte.

Într-o tigaie mare, pune uleiul de măsline şi căleşte puţin ardeiul, ciupercile, zucchini şi morcovii. Când sunt uşor prăjiţi, adaugă sosul de roşii şi apa. Când începe să clocotească, dă focul la mic, acoperă vasul şi mai coace încă 15 de minute, amestecând din când în când. Dacă ţi se pare că amestecul este prea apos, lasă ultimele 5 minute vasul descoperit.

Toarnă într-o tavă jumătate de cană de sos de roşii, având grijă să fie acoperit tot fundul. Aşază un strat de lasagna. Toarnă jumătate din amestecul de tofu, întinde-l uniform şi acoperă cu un nou strat de lasagna. Apoi pune jumătate din amestecul de legume şi un alt strat de lasagna. Urmează un strat cu cealaltă jumătate din amestecul de tofu, iar deasupra restul de amestec de legume.

Bagă tava în cuptorul încins şi lasă la copt cam 30-35 de minute. Apoi, scoate tava din cuptor şi las-o deoparte aproximativ 10 minute înainte de a tăia şi servi lasagna.

Poftă bună!

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă