16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPantofi sport de lux de la Tom Ford

Pantofi sport de lux de la Tom Ford

Creatorul de modă Tom Ford va lansa pe piaţa din Statele Unite, la începutul toamnei, o colecţie de pantofi sport de lux, care vor avea preţuri cuprinse între 690 şi 990 de dolari, informează contactmusic.com, citat de Mediafax. 

Designerul american, în vârstă de 52 de ani, a creat o colecţie de modele de pantofi sport din piele (disponibili în şapte culori) şi de catifea (într-o gamă de cinci culori), cu tălpi din cauciuc. Modelele vor fi vândute în exclusivitate la magazinele Tom Ford din Dallas, Los Angeles, New York, Las Vegas şi Chicago.

Pantofii sport sunt fabricaţi într-un atelier din Italia, prin mijloace elaborate – încălţămintea fiind lustruită şi cusută, apoi lăsată să "se odihnească" timp de 10 zile.

Deşi colecţia va fi disponibilă abia la toamnă, Tom Ford a prezentat aceşti pantofi sport în timpul defilării de modă London Collections: Men Show, din ianuarie.

"Am rezistat tentaţiei de a crea pantofi de tenis", a declarat atunci Tom Ford, adăugând că a hotărât în cele din urmă să lanseze colecţia după ce şi-a dat seama cum să creeze un model propriu.

Tom Ford, născut în 1961, este un designer american care a cochetat cu lumea filmului, în calitate de regizor. A devenit faimos în calitate de director de creaţie al casei Gucci, al cărei concept l-a modernizat. Şi-a fondat propria casă de modă, care îi poartă numele, înainte de a regiza filmul nominalizat la Oscar "Un om singur/ A Single Man" (2009), cu Julianne Moore şi Colin Firth în distribuţie.

Pe 2 iunie, Tom Ford va primi premiul Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award, din partea Consiliului american al designerilor de modă (CFDA) pentru întreaga lui contribuţie la industria modei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă