Reţeta de sos de roşii cu smântână este specifică din Banat şi este foarte delicioasă. În plus, timpul de preparare este de doar 30 de minute.
Ingrediente (4 porţii):
Supa de legume
1 ceapă mare
2 linguri de ulei
2 linguri de faina alba
8 rosii mari
2 linguri de pasta de rosii
sare
piper
1/2 de lingura de miere
1 dl de smântână
busuioc proaspat
Mod de preparare:
Vizulizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se toacă ceapa şi se dinstuie în ulei după care se adaugă făina. Se toarnă supa de legume (sau apa şi cubul de concentrat).
Se curaţă şi se toacă roşiile şi se adaugă în supă împreună cu pasta de roşii.
Totul se fierbe sub capac 10-15 minute. Se adaugă smântâna (dacă nu este post).
Se pune sare, piper, miere şi busuioc proaspăt.
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Tocinei
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Reţeta ”Sos de rosii cu smantana” a fost primită de la Casa Altringen, din Banat şi a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului.