Reţeta de „Tocăniţă de mangaliţă cu varză murată” este specifică din Ardeal şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
• 1 kg carne de mangaliţă
• 10 gr untură de mangaliţă sau ulei
• 2 cepe roşii
• 1.5 kg varză murată
Citeşte şi Reţetă bănăţeană: Ceapă umplută ca la Caransebeş
• 3 dl smântână
• 2 ardei verzi
• 2 roşii
• 2 căţei de usturoi
• 3 linguri de făină albă Arpis
• sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen după gust
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Ceapa tăiată mărunt se căleşte într-o tigaie. Apoi se adaugă usturoiul, chimenul şi boia de ardei.
Peste ceapa călită cu restul de condimente, se adaugă carnea de mangaliţa tăiată cubuleţe.
După ce se frige carnea, se adaugă varza, care trebuie stoarsă de zeamă înainte şi condimentată după gust. Compoziţia se lasă pe foc până când se înmoaie varza.
Tocăniţa se drege cu cu smântână şi puţină făină şi se serveşte cu pârjoale de cartofi şi smântână.
Tradiţii culinare
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta de „Tocăniţă de mangaliţă cu varză murată”, furnizată de Vila Honor din Ardeal, a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) şi poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preţ promoţional.
Citeşte şi Reţetă bănăţeană de Paşte: Stufat de miel la tigaie