Reţeta de stufat de miel la tigaie este specifică din Banat şi este foarte gustoasă. În plus, este uşor de pregătit.
Ingrediente:
· Un miel gras
· Ceapă verde
· Usturoi verde, piper
· Ceapă uscată
· Roşii in bulion
· Vin alb
· Sare,verdeaţă
Citeşte şi Reţetă bănăţeană: Sos de roşii cu smântână (Supă cremă de roşii ca în Banat)
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie in bucăţi mici. La fel şi ceapa şi usturoiul verde.
Carnea şi ceapa uscată se călesc puţin în ulei, iar apoi se adaugă apă cât să acopere carnea.
Când carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa, usturoiul verde şi roşiile decojite.
La final se pune vinul alb şi se potriveşte de sare.
După ce amestecul a scăzut suficient se adaugă verdeaţa.
Vizulizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Tradiţii culinare
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta de stufat de miel la tigaie a fost primită de la Pensiunea Select din Băile Herculane (Banat) şi a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului.