6.5 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSpecialAlimente care dizolvă grăsimile

Alimente care dizolvă grăsimile

Fie că este vorba de fructe şi legume, ori de lactate şi cereale, anumite produse vă pot stimula metabolismul şi vă ajută să pierdeţi kilograme.

Majoritatea oamenilor se îngraşă în sezonul rece, în principal din cauza faptului că nu mai reuşesc să facă mişcare. Dieta poate fi însă ajustată. Iată cum vă puteţi folosi de mici trucuri pentru a nu mai lua în greutate.

1. Iaurtul
Datorită conţinutului său de proteine, iaurtul îi poate ajuta pe cei care intenţionează să piardă în greutate. „Proteinele menţin senzaţia de saţietate pe termen lung, iar corpul arde mai multe calorii digerând proteinele decât carbohidraţii”, explică nutriţionistul Leslie Bonci, citat de site-ul medical în limba engleză WebMd. Condiţia este să încercaţi iaurturi degresate şi nu din categoria celor dulci.

2. Quinoa
Această cereală conţine şi proteine, şi fibre şi este la fel de uşor de gătit precum orezul. Totodată, quinoa este bogată în fier, zinc, seleniu şi vitamina E. O puteţi combina cu alte legume şi verdeţuri pentru a prepara salate interesante.

3. Scorţişoara
Scorţişoara poate stabiliza nivelul glicemiei în sânge. Poate fi utilă celor care au apetitul crescut şi suferă de diabet de tip 2. Se poate presăra în cafea, ceai sau iaurt. Este şi un îndulcitor fără calorii.

4. Ardeiul iute
Ardeiul iute conţine capsaicină, un compus care taie apetitul şi accelerează metabolismul pentru scurt timp. Nutriţioniştii au observat că oamenii mănâncă mai puţin atunci când hrana este ceva mai picantă.

5. Ceaiul verde
Ceaiul verde ajută la arderea grăsimilor abdominale. Conţine catechine, fitochimicale care ajută metabolismul să lucreze. Ca să obţineţi rezultate este bine să beţi mai multe căni de ceai verde pe zi. Dacă ceaiul este fierbinte, cu atât mai bine.

6. Grapefruit
Cu grapefruit, senzaţia de saţietate se instalează foarte rapid, datorită conţinutului mare de fibre pe care îl are. Dacă beţi un pahar cu suc de grapefruit sau mâncaţi jumătate din acest fruct înaintea unei mese o să vă simţiţi foarte repede sătul şi veţi acumula mai puţine calorii în timpul mesei.

7. Pepenele murat
Este o murătură care aduce rapid senzaţia de saţietate, dar atenţie la cantitate, dacă sunteţi hipertensivi. Pepenele murat este o sursă bună de antioxidanţi şi vă aduce în dietă vitamine precum A şi C.

8. Perele şi merele
Perele şi merele sunt fructe cu un conţinut mare de apă. Pentru a beneficia de o cantitate de fibre în plus, le puteţi consuma cu tot cu coajă. „Fructul în stare naturală vă aduce mai multe beneficii decât sucul. Ba, mai mult, ardeţi calorii în timp ce mestecaţi fructul”, a ţinut să precizeze Bonci.

9. Strugurii şi stafidele
Strugurii au un conţinut mare de apă, dar şi de zahăr. Sunt săţioşi, au fibre, dar este bine să vă mulţumiţi cu unul-doi ciorchini pe zi. Totodată, câteva boabe de struguri şi chiar stafidele pot face o salată să aibă un gust mai interesant.

10. Fructele de pădure
Fructele de pădure sunt bogate în apă, fibre şi vă pot ajuta să vă simţiţi sătui pe o perioadă mai mare de timp. Totuşi, au şi ceva glucide. Puteţi să înlocuiţi deserturile cu aceste fructe şi cu siguranţă veţi avea mai mult de câştigat de pe urma lor, mai ales că sunt pline de antioxidanţi. Le puteţi folosi şi pe cele congelate, combinate cu iaurt.

11. Crudităţile
Satisfac dorinţa de a ronţăi, conţin apă şi fibre şi sunt sărace în calorii. Conopida, morcovii, ţelina sunt cele mai bune exemple şi cele mai potrivite pentru a înlocui prostul obicei de a ronţăi chipsuri.

12. Cartofii la cuptor
Aceştia sunt de preferat cartofilor prăjiţi. Au savoare, mai puţine calorii şi vă pot furniza o cantitate însemnată de potasiu, beta-caroten, vitamina C şi fibre.

13. Ouăle
Studiile arată că persoanele care mănâncă proteine dimineaţa se simt înfometate mult mai târziu în a doua parte a zilei. Aşadar, proteinele ar fi de preferat carbohidraţilor. Un ou are în jur de 75 de calorii, dar conţine proteine de foarte bună calitate. Cei care au probleme cu colesterolul pot mânca doar albuşul. Totodată, dacă aveţi această problemă de sănătate nu ar fi rău să consultaţi medicul şi să îl întrebaţi câte ouă aveţi voie să mâncaţi într-o săptămână.

14. Cafeaua
Stimulează metabolismul şi vă poate fi de folos în pierderea unor kilograme care s-au acumulat în exces. Este de preferat să beţi o cafea clasică, îndulcită artificial, şi să evitaţi sortimente precum moccacino, cappuccino, amaretto şi altele, care au frişcă şi arome artificiale.

15. Ovăzul
Ovăzul are două ingrediente care sunt necesare în procesul de slăbit: fibre şi apă. Furnizează rapid senzaţia de saţietate, dar condiţia este să nu alegeţi produsele îndulcite.

16. Salatele
O salată consumată înaintea altor tipuri de produse vă umple stomacul cu apă şi fibre. Îi puteţi adăuga brânză, fructe, crudităţi, dar fiţi atenţi la dressing-uri.

17. Oţetul
Dacă puneţi ulei şi oţet la salată este foarte bine. Îi adaugă mai multă savoare. Sunt de preferat uleiul de măsline şi oţetul de trandafiri, care mai dizolvă din grăsimi.

18. Supa
Supele de pui, borşul de peşte, supa de găluşte sunt mai bune decât cele tip cremă. Vă umplu rapid stomacul, au puţine calorii, combat constipaţia, iar dacă le mâncaţi fierbinţi o să petreceţi mai mult timp la masă şi o să aveţi impresia că aţi mâncat mult. Pe de altă parte, dacă mâncaţi supa la felul întâi, veţi mânca mai puţin la felul doi.

19. Laptele degresat
Aduce organismului proteine şi calciu şi ajută la obţinerea senzaţiei de saţietate. Comparativ cu alte lichide, laptele stă mai mult timp în stomac, datorită conţinutului de proteine.

20. Carnea slabă
Proteinele vă ajută să vă menţineţi sătui şi să ardeţi mai multe calorii în timpul digestiei, dar trebuie să le alegeţi cu grijă. Carnea roşie este mai bogată în grăsimi şi ar putea anula câteva dintre beneficiile proteinelor. Puiul fără pieliţă şi carnea de vită sunt alegeri destul de bune.

21. Peştele
Una dintre cele mai bune surse de proteine este peştele. Acestea sunt mai de calitate decât proteinele din pui sau vită. Totodată, peştele este sărac în grăsimi şi are acizi graşi esenţiali, precum Omega 3, acizi care se găsesc în somon, hering şi care vă pot proteja de afecţiunile cardiovasculare.

22. Fasolea
Are fibre, proteine, se prepară uşor şi nu este chiar atât de bogată în calorii.

Cele mai citite

Denil Maldonado și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Denil Maldonado, în vârstă de 26 de ani, va rămâne la Universitatea Craiova pentru următorii trei ani, după ce clubul din Bănie i-a activat...
00:00:34

Video Întrevederea oficială dintre premierul României, Marcel Ciolacu, și premierul Ungariei, Viktor Orbán

Discuții strategice despre aderarea României la spațiul Schengen, proiecte de infrastructură și consolidarea relațiilor bilaterale Pe 22 noiembrie 2024, premierul României, Marcel Ciolacu, a efectuat...

Cod roșu de viscol și vânt puternic: traficul rutier afectat grav în mai multe județe din țară

Circulația rutieră este puternic afectată, vineri, în mai multe zone ale țării din cauza viscolului și vântului extrem. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă