13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum sunt amenajate dormitoarele moderne

Cum sunt amenajate dormitoarele moderne

Într-o societate marcată de stres, cu un ritm alert al vieţii de zi cu zi, conceptul de relaxare devine o preocupare primordială pentru specialiştii din domeniul amenajărilor interioare. Astăzi, dormitoarele sunt considerate veritabile alveole de regenerare, un somn bun, odihnitor fiind o sursă importantă de sănătate şi performanţă intelectuală.

Ce mai poate fi nou în materie de amenajări interioare? Care sunt trendurile? Mai multe răspunsuri au fost oferite şi de  ediţia de anul acesta a târgului imm desfăşurat la Köln în luna ianuarie..

Funcţionalul şi esteticul se întâlnesc la un numitor comun. Locuinţele ne comunică stilul de viaţă, preocupările, hobby-urile, dar şi stările de spirit sau sănătatea organismului. Tocmai de aceea, dormitoarele au evoluat, odată cu cea a societăţii actuale de la simple camere pentru somn în oglinda personalităţii noastre.

Studiile de specialitate vorbesc despre probleme apărute în ritmul de somn şi veghe şi de o nevoie crescută pentru relaxare şi odihnă. Practic, mobilierul şi accesoriile, prin filozofia designului, conduc către o primă stare de bine, înainte de somnul propriu-zis.

Stilurile abordate sunt atât cele clasice, reinterpretate cât şi simplitate şi reîntoarcerea la natură sau inovaţie high-tech. Important este confortul absolute pentru un somn de calitate.

Accesorizarea poate aborda mai multe stiluri, modelele fiind abordate atât pentru camerele de single, cât şi pentru dormitoarele matrimoniale. Materialele textile sunt de cea mai bună calitate, natural, antialergice, iar cromatica una propice relaxării, în nuanţe calde, odihnitoare. Paturile modulare, uşor de personalizat, confortabile rămân în trend.

În nordul Europei sunt preferate materialele naturale, paturi şi mobilier din lemn masiv, durabil, lucrate manual în combinaţie cu spaţii de depozitare spaţioase. Simple, cu linii discret decorate, într-o cromatică aporape de natural, conferă o atmosferă relaxantă, propice unei odihne bine-meritate.

Un alt trend de ultimă oră porneşte de la timpul petrecut de fiecare dintre noi în dormitoare. Pentru tânăra generaţie, o parte important a vieţii se petrece aici. Cititul rămâne pe primul plan, dar şi folosirea computerelor, a telefoanelor inteligente, sau a emisiunilor tv. Astfel mobilierul evoluează pe măsura nevoilor consumatorilor.

Spaţiile de depozitare include aparatura de ultimă generatie, dar şi obiecte personale, sunt deschise, cu rafturi graţioase, suspendate în forme dintre cele mai neaşteptate. Mobilierul dormitoarelor împrumută astfel din cel din zonele de living, în care ritmul de viaţă este mai alert. Deseori se întâlnesc în ambianţa dormitorului sisteme audio-video, tv cu ecran plat, boxe integrate în mobilier sau paturi şi mobilier extensibil..

Moderne, la limita extremă a high-techului sau romantic, pline de farmec, clasice, nobile, elegante, dormitoarele actuale sunt descrise de nevoia de libertate, în relaxare, de versatilitate în décor, tocmai pentru a induce un somn de calitate, unul ce încarcă la maxim bateriile!

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă