Bruschetele cu usturoi și legume la cuptor se pregătesc repede și fără efort. Preparatul este excelent pentru vizitele anunțate din scurt, pentru momentele în care tu sau cei dragi vreți o gustare bună sau pentru mesele la care vrei să îți impresionezi familia sau prietenii cu un aperitiv delicios.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
După rețeta formulată de popsugar.com, bruchetele se fac cu opt ingrediente care se găsesc în orice magazin alimentar.
Ingrediente
– o baghetă de pâine
– o căpățână de usturoi mărunțit
– o lingură cu unt sau margarină
– un dovlecel ras
– un ardei roșu gras feliat
Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente
– 120 g de spanac tăiat în bucăți
– 120 g ciuperci feliate
– 200 g de brânză sau brânză vegetală rasă
Mod de pregătire
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se acoperă o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ
Se taie pe jumătate bagheta de pâine,în lungime, și se așază feliile în tavă, cu fețele tăiate în sus.
Se amestecă untul sau margarina cu usturoiul și se toarnă compoziția, în mod egal, pe fiecare felie în parte.
Se acoperă feliile cu un strat egal de spanac, apoi cu unul de ardei gras roșu și apoi cu dovlecel.
Se acoperă fiecare bucată de pâine cu brânză și se dau la cuptor pentru 10 sau 12 minute.
Se feliază pe lățime și se servesc calde.