”Midii cu vin alb” reprezintă un tip de mâncare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneană). Principalele țări producătoare de midii mediteraneene sunt Spania și Italia.
Ingrediente:
1,5 kg midii mediteraneene jumătăți,
rosii cherry,
2 linguri ulei,
vin alb,
o legătură de pătrunjel,
6 căței de usturoi
sare,
piper.
Mod de preparare:
Se curăță midiile în felul următor: se pun într-un vas cu apă rece. Se ia fiecare midie și se curăță trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Se curăță fiecare cochilie frecând-o energic cu un burețel de sârmă sub jet de apă. Se pune fiecare midie curățată într-un alt vas cu apă curată.
Când toate midiile sunt curățate, se mai clătesc în câteva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le găti.
Se încinge tigaia cu uleiul. Se adaugă cățeii de usturoi striviți și se călesc scurt. Se adaugă roșiile cherry și midiile mediteraneene.
Peste scoici se adaugă vin alb. Se condimentează cu piper și sare, după gust. Se asezonează cu pătrunjel.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.
Mod de servire:
Se servesc fierbinți, cu pâine proaspătă din făină și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.