Tortul cu frişcă şi fructe este delicios şi răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. După reţeta sugerată de allrecipes.com, desertul se pregăteşte repede şi fără efort.
Ingrediente
– 340 g de frişcă tare
– 226 g de smântână
Citeşte şi: Răsfăţ dulce de vară, fără coacere: Tarte cu fructe
– un blat de tort, cu diametrul de aproximativ 23 cm
– un pachet cu budincă de vanilie
– trei kiwi, curăţaţi de coajă şi feliaţi
– 200 g de căpşuni proaspete, feliate
Citeşte şi: Rețetă: Tort mojito înghețat
– trei banane feliate
– 400 g de ananas zdrobit
– o ramură de mentă proaspătă
Mod de pregătire
Într-un bol de dimensiune medie, se adaugă smântâna pentru frişcă, budinca de vanilie şi frişca tare.
Citeşte şi: Desert rapid de vară, contra caniculei: Tort din pepene roşu cu frişcă şi migdale
Se taie blatul de tort, pe orizontală, în trei felii.
Într-un vas de sticlă, se aşază un strat de felii de kiwi şi căpsuni. Se păstrează două căpşuni întregi şi două felii de kiwi.
Deasupra stratului de fructe, se aşază o felie de tort, care se acoperă cu o treime din cantitatea de banana, ananas, şi amestecul de frişcă, smântână şi budincă. Se repetă procesul până când se termină ingredientele.
Tortul se decorează cu o ramură de mentă şi cu căpşunile şi feliile de kiwi păstrate.
Se lasă cel puţin 30 de minute la frigider, înainte de servire.