30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialANCOM: Numărul abonaţilor TV a ajuns la 6,6 milioane. Creştere cu...

ANCOM: Numărul abonaţilor TV a ajuns la 6,6 milioane. Creştere cu 5,4% în primele şase luni

Numărul total de abonaţi la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra cost a înregistrat o creştere de 5,4% în primele şase luni ale acestui an, la 6,6 milioane, faţă de 6,3 milioane pe 30 iunie 2013, a anunţat autoritatea de reglementare în comunicaţii într-un comunicat.

Cei mai mulți abonați continuă să utilizeze serviciile oferite prin intermediul cablului, 4,21 milioane (în creştere cu aproape 6% față de perioada similară a anului 2013), pe locul secund clasându-se reţelele satelit de tip DTH prin intermediul cărora recepționau servicii de programe TV 2,37 milioane de abonaţi (în creştere cu 4% față de aceeaşi perioadă a anului 2013).

Deşi numărul abonaților prin tehnologia IP este mic, acesta înregistrează constant creşteri semnificative: 42% față de jumătatea anului 2013, adică de la 46 de mii de abonaţi la 65 de mii de abonați.

În ceea ce priveşte distribuția abonaților între mediul rural şi urban, proporțiile păstrează aceleaşi tendințe ca şi în anii precedenți, 61% din totalul abonaţilor fiind din mediul urban, cei mai mulţi dintre ei, aproape 80%, având abonament la cablu.

În mediul rural, proporţia majoritară revine abonaților la servicii prin reţele satelit de tip DTH, 62,3% dintre utilizatori fiind abonaţi la acest tip de suport de retransmisie.

Din cei peste 4,2 milioane de abonați la servicii de retransmisie prin reţele de cablu, aproape 1,6 milioane beneficiau de servicii în format digital (în creştere cu aproape 16% față de jumătatea anului 2013), ceea ce înseamnă o rată de penetrare, la nivel de gospodării, a acestor servicii, de 21,3%.

Cele mai citite

Ce a transmis Iohannis la Consiliul European

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în discuţiile de ieri, de la Consiliul European, importanţa crucială pe care Marea Neagră o are pentru securitatea regională,...

Ciolacu le lansează o invitație la negocieri privind calendarul alegerilor tuturor liderilor de partide

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili...

Coincidență sau nu? Cei mai apropiați susținători ai lui Geoană au fost arestați sau condamnați la închisoare

Actualul secretar general NATO, Mircea Geoană, este disperat să candideze iar la Președinția României, dar a cam uitat că cei mai apropiați susținători...
Ultima oră
Pe aceeași temă