15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDaimler vrea să-şi extindă colaborarea cu Tesla pentru motoarele electrice

Daimler vrea să-şi extindă colaborarea cu Tesla pentru motoarele electrice

Producătorul auto Daimler are în plan extinderea colaborării cu Tesla, conform surselor de la vârful companiei citate de Automotive News. Cei doi producătoriu colaborează în special pe partea de motoare electrice şi baterii.

Bodo Uebber, directorul financiar al Daimler, a declarat că parteneriatul cu Tesla ar putea fi extins, existând un interes tot mai mare al nemţilor pentru tehnologia de ultimă oră dezvoltată de producătorul american. Mercedes ar urma să folosească în flota sa de vehicule de clasă mică mai multă tehnologie de la Tesla.

În prezent Tesla livrează motoare electrice şi baterii companiei Daimler pentru modelele sale electrice din gama Smart, respectiv pentru noul Clasa B electric, model care va ajunge pe piaţă anul viitor. De altfel Daimler deţine 4,3% din Tesla, companie care mai livrează componente pentru vehicule electrice şi japonezilor de la Toyota.

“Le-am spus angajaţilor mei, duceţi-vă la Tesla şi descoperiţi noi oportunităţi pentru a lucra împreună”, a declarat Uebber. Daimler, care are deja în curs de lansare pe piaţă noi modele, precum GLA, plănuieşte revizuirea gamei sale de maşini de clasă mică în jurul anului 2018.

Citeşte şi Acţiunile Tesla, în pericol de “electrocutare”! Precedentul care anunţă dezastrul

Daimler se extinde în SUA şi China

Daimler se bazează tot mai mult pe vânzările din SUA şi China pentru a-şi consolida creşterea în anii ce urmează. Nemţii vor să lansaze câteva versiuni derivate din Clasa S, care să ajungă şi pe aceste două pieţe majore, dar şi în Europa. Este vorba despre un coupe de clasă mare şi despre un Clasa S cu ampatament în variantă XXL.

Pentru piaţa americană, acolo unde Tesla are una dintre cel mai bine vândute berline premium, Model S, Mercedes are câteva planuri. În 2015 urmează să înceapă producţia lui Clasa C, la uzina din Alabama, iar oficialii Daimler iau în considerare crearea unui sindicat al angajaţilor de la uzina din Tuscaloosa, pentru care UAW, o uniune sindicală din SUA, a făcut presiuni puternice în ultimul timp.

  

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă