17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, în cădere. Tenismena iese din Top 5 WTA

Simona Halep, în cădere. Tenismena iese din Top 5 WTA

Simona Halep va ieşi din Top 5 WTA după doi ani, în urma succesului obţinut de Victoria Azarenka din Belarus, fostă lider mondial, în meciul cu britanica Johanna Konta, locul 23 WTA, scor 6-4, 6-2, din sferturile de finală ale Miami Open.

Halep va fi de luni pe locul 6 WTA, poziţie pe care nu a mai ocupat-o până acum. Ea a urcat pe locul 5 de pe locul 7 WTA, la 17 martie. News.ro scrie că noua ocupantă a locului 5 WTA va fi Azarenka (pe poziţia a opta în actuala ierarhie oficială), jucătoare pregătită de fostul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette.

În perioada în care a fost între primele cinci jucătoare din lume, Halep a câştigat turneele de la Bucureşti (2014), Shenzhen, Dubai şi Indian Wells (toate trei anul trecut) şi a fost finalistă la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate în 2014), Toronto şi Cinncinati (ambele în 2015).

Simona Halep a început anul 2016 pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă. După semifinala de la Sydney, Halep a pierdut în primul tur la Australian Open, apoi în primele meciuri jucate la Dubai şi la Doha (turul secund) şi a jucat în sferturi de finală ale turneelor de a Indian Wells şi Miami.

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, de Timea Bacsinszky (Elveţia), favorită 19 şi poziţia 20 în ierarhia mondială, în sferturile de finală ale Miami Open. Probabil, Halep va reveni în circuit în secţiunea de competiţii pe zgură a sezonului, la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart (18-24 aprilie), după ce va evolua în Fed Cup la Cluj-Napoca, în întâlnirea cu Germania.

 

 

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă