33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în sferturile Guangzhou 2015, după ce a eliminat-o...

Simona Halep s-a calificat în sferturile Guangzhou 2015, după ce a eliminat-o pe Babos. Cine urmează mai departe

Simona Halep, 2 WTA, s-a calificat în sferturile turneului de la Guangzhou, după ce a eliminat-o pe Timea Babos, 76 WTA, din Ungaria, cu scorul de 6-4, 6-0. Românca o va întâlni mai departe pe cehoaica Denisa Allertova, 74 WTA.

Simona Halep a avut un meci dificil cu Babos, în primul set, românca având probleme și din cauza umidității ridicate din aer. Partea a doua a meciului a fost dominată categoric de Simona, care nu a mai cedat niciun game. Meciul a durat o oră și 6 minute, din care circa 45 minute s-au scurs doar în prima repriză.

Calificarea în sferturile turneului de categorie WTA International este recompensată cu 60 puncte și un cec în valoare de 6.175 dolari.

Denisa Allertova s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Bojana Jovanovski (Serbia, 113 WTA), scor 6-3, 7-6 (7/5). Halep și Allertova nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

—–

LIVE TEXT Simona Halep – Timea Babos: 6-4, 6-0

6-0: Game, SET, MECI! Simona Halep se califică în sferturile Guangzhou WTA International.

5-0: Break, Halep. Nu mai este cale de întoarcere pentru această partidă, iar Simona va servi pentru câștigarea meciului.

4-0: Game, Halep. Românca se îndreaptă spre o victorie fulgerătoare în cel de-al doilea set, ea reușind să domine toate schimburile de mingi. Babos pare să fi suferit o cădere. Sportiva din Ungaria a rezistat doar un set la cel mai înalt nivel al său.

3-0: Break, Halep. Simona și-a luat o opțiune serioasă la câștigarea partidei, după ce a făcut al doilea break consecutiv.

2-0: Game, Halep. Simona își asigură din nou avantajul pe tabelă și în debutul setului al doilea.

Umiditatea din aer le pune probleme celor două, iar Simona a avut câteva momente în care a părut copleșită, în primul set.

1-0: Break, Halep. 

Setul al doilea începe cu adversara la serviciu.

6-4: Game, SET, Halep.

5-4: Game, Babos. Românca a ratat de câteva ori încheierea setului, iar adversara a profitat de acest lucru.

5-3: Game, Halep. Simona încheie game-ul cu două servicii foarte bune.

4-3: Break, Halep. Tactica Simonei începe să dea roade, cel puțin atâta timp cât adversara este ținută departe de linia de fund a terenului. Babos nu mai este la fel de precisă atunci când este forțată să ajungă o minge lungă, trimisă în cross. 

3-3: Rebreak, Babos. Simona pierde un nou game, cu toate că s-a aflat la conducere. Românca trebuie să o țină pe adversară cât mai departe de linia de fund a terenului pentru a avea șanse. 

3-2: Break, Halep. Simona pune mai multă presiune pe adversară, iar lungul de linie o ajută de această dată. Babos are viteză, iar Halep ar trebui să nu mizeze pe multe mingi la fileu, ci mai de grabă pe unele trimise cât mai lung, în cross. 

2-2: Game, Halep. Simona revine și își face serviciul de această dată, după ce a plasat mai bine mingile în terenul advers. 

1-2: Game, Babos. Adversara face un game alb, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Halep. Babos joacă destul de agresiv, însă ceea ce pare să aibă în plus față de Simona, în acest start de meci, este precizia. Românca deși de multe ori a părut că ea conduce schimburile de mingi, nu a fost foarte precisă atunci când a încercat să închidă punctele.

1-1: Rebreak, Babos. Unguroaica îi răspunde Simonei, după ce și-a pierdut serviciul, cu un rebreak. Acest game a fost foarte strâns, Simona ratând încheierea punctului.

1-0: Break, Halep. Pentrul game, pe serviciul adversarei, îi revine Simonei, care pare foarte mobilizată pentru această partidă.

Ora 15.40: A început partida, cu adversara la serviciu.

Ora 15.35: Partida din optimi, dintre Halep și Babos, începe în câteva minute. Jucătoarele au început deja încălzirea.

Ora 15.20: Meciul dintre Schiavone și Jankovici s-a încheiat, cu victoria celei de a doua jucătoare. În câteva minute Simona Halep și Timea Babos vor intra pe teren.

Ora 14.35: Schiavone și Jankovici au intrat în setul decisiv. Când se va încheia partida va începe meciul dintre Halep și Babos.

UPDATE 13.45: Meciul dintre Halep și Babos va începe după ora 14.30, din cauza partidei anterioare, dintre Francesca Schiavonne și Jelena Jankovici, care încă nu s-a încheiat. Acest meci a intrat în setul al doilea.

—-

Simona Halep, 2 WTA, o întâlnește, miercuri, ora 14.00, pe Timea Babos, 76 WTA, în turul al doilea al turneului WTA International de la Guangzhou (China). Cele două se vor lupta pentru a doua oară în cariera lor.

Avancronică Halep – Babos

Halep și Babos, jucătoare de vârste apropiate, 23 ani, respectiv 22, fac parte din noul val al WTA și au avut până acum un singur meci direct. Românca o învingea pe Babos chiar la ea acasă, la turneul WTA de la Budapesta (mutat ulterior la București), în 2013, cu scorul de 7-5, 6-1, după care Simona ajungea să câștige și titlul.

Halep s-a calificat în optimile turneului de la Guangzhou după ce a eliminat-o pe Petra Martici (128 WTA, 24 ani, Croația), venită din calificări, scor 6-4, 6-2. De cealaltă parte, Babos a eliminat o favorită a gazdelor, pe Yang Zhaoxuan (155 WTA, 20 ani, China), scor 6-3, 6-0.

Cea de a doua rundă a turneului îi aduce Simonei Halep o adversară care poate fi dificilă atunci când este lăsată să-și facă jocul. Sportiva din Ungaria, născută la Sopron, cucerea la doar 18 ani, în 2012, primul și singurul său titlu WTA International, cel de la Monterrey (Mexic), acolo unde în finală învingea o altă româncă, Alexandra Cadanțu. În același an, Babos intra în prima sută mondial și de atunci nu a mai părăsit acest top.

Cea mai înaltă poziție a carierei, pentru Babos, a fost locul 59, ocupat tot în 2012. Ea a avut până acum un parcurs mai bun la dublu, acolo unde a cucerit 10 titluri, dintre care 3 doar anul acesta. În clasamentul de dublu cel mai sus s-a aflat pe locul 8 mondial (iunie 2015), astfel că evoluțiile la nivel de top, fie ele și la dublu, nu îi lipsesc unguroaicei.

Dacă Halep a cucerit Roland Garros-ul la simplu junioare (2008), Babos s-a impus la dublu junioare (2010). Babos este antrenată de tatăl său Csaba și Levente Baratosi.

Pentru Simona Halep meciul cu Babos ar putea fi un prim test pe hard-ul chinezesc. Românca a întâmpinat unele probleme și în primul tur, din cauza umidității, iar partida din runda a doua va fi și mai solicitantă, motiv pentru care forma celor două ar putea fi decisivă în stabilirea rezultatului.

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...
Ultima oră
Pe aceeași temă