Au început Jocurile Olimpice de Tineret 2016

de Andra Dumitru , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:54, 12 februarie 2016
Au început Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Ediția a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) a debutat vineri la Lillehammer (Norvegia), informează Agerpres.

Circa 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 și 18 ani, din 70 de țări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localități norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer și capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.

România este reprezentată de 22 de sportivi (10 fete și 12 băieți) care vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experiența unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi și săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediția de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentanții noștri vor intra în competiție sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheață — îndemânare, schi fond, schi alpin și patinaj viteză.

Șeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.

Medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a câștigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internațional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de țări.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design