9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Statelor Unite, în tribună la un meci demonstrativ de baseball între...

Ambasadorul Statelor Unite, în tribună la un meci demonstrativ de baseball între militarii americani și naționala României

O reprezentativă a militarilor americani și naționala de baseball a României au jucat primul amical demonstrativ de baseball desfășurat la Constanța, în prezența câtorva mii de spectatori.         

Evenimentul, organizat în memoria legendarului sportiv american Jackie Robinson, a avut loc la inițiativa Ambasadei Statelor Unite ale Americii și Federației Române de Baseball și Softball, cu susținerea Primăriei Constanța. Echipa României a învins cu scorul de 7 la 2.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, prezent la peluză, a reamintit că evenimentul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul sportiv Jackie Robinson, primul jucător de baseball africano-american din Major League Baseball, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, pentru echipa Brooklyn Dodgers, spărgând astfel barierele discriminării rasiale. Ulterior, numărul 42 de purtat de acesta pe echipamentul sportiv, a fost retras definitiv din Major League, în semn de respect pentru cel care a fost Jackie Robinson, nume de referință al luptei pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale și pentru promovarea diversității și toleranței.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă