5.6 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăLifestyleUnde se va disputa meciul amical România - Spania, dacă nu va...

Unde se va disputa meciul amical România – Spania, dacă nu va fi redeschisă Arena Naţională

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a adresat, luni, într-o conferinţă de presă, un ultimatum primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, conform căruia în cazul în care acesta nu îşi asumă redeschiderea Arenei Naţionale până marţi la prânz, meciul amical România – Spania, din 27 martie, va fi mutat la Cluj-Napoca, transmite Agerpres

Oficialul FRF susţine că în momentul de faţă există temeiul legal pentru a redeschide cel mai mare stadion din România, închis în noiembrie 2015 din cauza absenţei autorizaţiei în caz de incendiu din partea ISU. ‘Lucrurile se mişcă greu, chiar foarte greu. După votul din Camera Deputaţilor, azi avem confirmarea că există temeiul legal pe baza căruia Primăria Capitalei (n.r. – proprietarul Arenei Naţionale) poate să redeschidă Arena Naţională. Îi solicit public încă o dată primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să îşi asume răspunderea alături de FRF pentru organizarea meciurilor de pregătire ale echipei României pe Arena Naţională. În acest moment, litera şi spiritul legii ne spun că putem asuma răspunderea deschiderii Arenei Naţionale. Îi transmitem un ultimatum primarului interimar, aşteptăm până mâine la prânz (n.r. – marţi la prânz) poziţia oficială dacă doreşte să îşi asume răspunderea aşa cum noi o facem. Dacă nu primim un răspuns până mâine la prânz vom merge să jucăm meciul cu Spania la Cluj. Vom transforma Clujul în capitala fotbalului românesc’, a spus Burleanu. 

Mai mult, preşedintele a menţionat că FRF ia în calcul să acţioneze în instanţă pe primarul interimar Răzvan Sava pentru a solicita prejudicii de imagine şi financiare. Nici eu nu sunt încântat de această variantă (n.r. – Cluj), pentru că nu avem o garanţie că gazonul de la Cluj poate duce două meciuri, mă refer la cel din 23 martie (n.r. – cu Lituania) şi la cel din 27 martie (n.r. – cu Spania). Există prejudiciu în mod cert. Un prejudiciu de imagine îndreptat împotriva echipei naţionale şi a FRF şi un prejudiciu pe care primarul interimar îl aduce Capitalei şi bucureştenilor. Sigur, luăm în calcul să ne adresăm instanţei pentru a solicita prejudicii şi de imagine, dar şi financiare’, a adăugat oficialul FRF. 

El a menţionat că Arena Naţională a devenit pentru români ‘drobul de sare’ din povestea ‘Prostia omenească’ scrisă de Ion Creangă: ‘Redeschiderea Arenei Naţionale nu are doar o miză sportivă, ci are o miză naţională. Guvernul a înţeles, dar se pare că primarul interimar nu înţelege acest lucru. Domnule primar interimar, dacă vreţi ca oamenii să îşi amintească de dumneavoastră nu mai pierdeţi vremea cu afişe electorale, ci luaţi decizii. Pentru că azi, noi, toţi românii, ne holbăm la Arena Naţională ca la drobul de sare din povestea lui Ion Creangă, al cărei titlu (n.r. – Prostia Omenească) din respect nu vreau să îl menţionez’. 

De asemenea, Răzvan Burleanu i-a adresat în mod public câteva întrebări primarului interimar al Capitalei: ‘Încă de la sesizarea acestei deficienţe a stadionului, Primăria Capitalei nu a luat nicio măsură pentru redresarea situaţiei. De aceea vă pun, domnule primar, câteva întrebări: 1. Cine se face vinovat pentru recepţia acestui acoperiş care nu corespunde planului?; 2. Aţi trimis vreun eşantion din materialul copertinei la un laborator acreditat de UE?; 3. Aţi demarat vreo acţiune pentru a schimba acest acoperiş dacă aveţi îndoieli că nu e bun? Să dai din umeri şi să pozezi într-un apărător al legii azi nu e suficient pentru un edil’. 

În opinia preşedintelui FRF, Arena Naţională pierde anual 1 milion de euro. ‘Arena Naţională e un stadion care pierde anual 1 milion de euro. Trebuie să facem în aşa fel încât acest stadion să nu mai înregistreze pierderi, ci profit. După ce acest stadion a costat foarte mult, el nici nu poate fi folosit şi nici să îşi amortizeze costurile de funcţionare. Ceea ce face azi primarul interimar nu se numeşte management public, ci se numeşte populism. Aştept de la primar să lase afişele electorale de o parte şi să se ocupe de Arena Naţională, de Sala Polivalentă care nu există azi, de patinoarul care nu există, să se ocupe de sala de concerte care nu există, să se ocupe de Academia de Tenis, care deşi e gata de un an nu funcţionează’, a precizat el. 

Federaţia Română de Fotbal a avansat Primăriei Capitalei şi propunerea de a prelua administrarea Arenei Naţionale. ‘Avansez Primăriei propunerea să dea Arena Naţională în administrare Federaţiei Române de Fotbal. Suntem în stare să administrăm mai bine acest stadion decât o face azi Primăria Capitalei’, a mai afirmat Răzvan Burleanu. 

Arena Naţională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenţei autorizaţiei pentru incendiu din partea ISU în ceea ce priveşte materialul din care este fabricat acoperişul. Până la obţinerea acestui aviz, stadionul poate fi folosit numai cu asumarea răspunderii de către proprietar, Primăria Capitalei, şi a organizatorului, Federaţia Română de Fotbal. 

Cele mai citite

ANAF îi controlează pe cei care închiriază locuințe în regim hotelier

Autoritățile fiscale i-au luat în vizor pe proprietarii care închiriază locuințe în regim hotelier, dar nu își declară veniturile, potrivit Pro Tv. Potrivit datelor ANAF,...

Opoziția georgiană renunță la mandatele obținute în urma alegerilor parlamentare

Opoziția pro-europeană din Georgia a renunțat oficial la mandatele obținute în Parlamentul de la Tbilisi în urma controversatelor alegeri parlamentare din 26 octombrie, marcate...

Capitalizarea criptomonedelor depășește un record de 3.000 miliarde dolari, pe fondul victoriei lui Trump

Valoarea de piață globală a criptomonedelor a atins un nou maxim istoric, depășind pragul de 3.200 de miliarde de dolari, stimulată de victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă