17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăLifestyleReacția FC Steaua, la motivarea ICCJ privind anularea mărcii clubului de fotbal

Reacția FC Steaua, la motivarea ICCJ privind anularea mărcii clubului de fotbal

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dat motivarea în Dosarul anulării mărcii Steaua București. Clubul deținut de George Becali anunță că ICCJ nu s-a pronunțat asupra palmaresului sau culorilor.

"Avnd în vedere motivarea data de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) deciziei civile nr. 3425/2014, prin care a dispus anularea mărcii STEAUA BUCUREȘTI înregistrată sub nr. 061735, Fotbal Club Steaua București dorește să aducă la cunoștință suporterilor următoarele:

1. Fotbal Club Steaua București respectă decizia pronuntata de ICCJ inca de la pronuntare, punand-o in aplicare imediat dupa aparitie. Având în vedere faptul că Fotbal Club Steaua București consideră nedreaptă hotărârea pronunțată, va exercita căile extraordinare de atac împotriva hotărârii instanței, astfel cum sunt prevăzute de legislația în vigoare, în speranța că va recupera marca pe care a înregistrat-o cu bună-credință și a utilizat-o ani la rând în cele mai importante competiții fotbalistice. 
 
2. Prin decizia menționată, Înalta Curte de Casație și Justiție nu s-a pronunțat asupra palmaresului echipei Steaua București sau a culorilor sub care aceasta evoluează în competițiile interne și internaționale, întrucât nici nu a fost investită cu o astfel de cerere. Astfel, hotărârea instanței nu produce nicio consecință juridică pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele caștigate de Campioana României, nici cu privire la culorile făcute celebre în cele mai importante competiții fotbalistice). 
 
3. Ca un răspuns la sprijinul necondiționat oferit de suporterii echipei și la dorința acestora de a lămuri pe deplin situația creată, precizăm că vom întreprinde – cu sprijinul SCA Piperea și Asociații – toate demersurile legale necesare pentru apărarea drepturilor noastre privind marca, numele și culorile clubului", se arată în comunicatul clubului deținut de Becali.

ICCJ a anulat, la 3 decembrie 2014, marca Steaua Bucureşti, înregistrată de societatea lui Gigi Becali. În urma acestei decizii FC Steaua nu a mai putut folosi marca în competiții oficiale, în cele din urmă înregistrând o siglă nouă, care a ptut fi văzută pentru prima dată într-un meci oficial la partida Steaua – Astra 3-0, din semifinalele Cupei Ligii.

CSA a acaționat prima dată, clubul lui Becali, în instanţă în 2011, cerând atunci anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, după care Curtea de Apel Bucureşti a menținut această hotărâre, în 20 decembrie 2013. În cele din urmă ICCJ a dat dreptate CSA.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă